Kotaku: Microsoft u završnoj fazi kupovine Obsidian studija

Microsoft is finalizing a deal to acquire the independent development studio Obsidian Entertainment, according to three people briefed on the negotiations. We don’t know if ink is on paper yet, and plenty of major acquisition deals have fallen apart in the final hours, but those close to the companies believe it is all but done.

One person with knowledge of the deal told Kotaku they’d heard it was “90%” finished. Said a second person: “It’s a matter of when, not if.”

Well, ono što se intezivno šuškalo u prethodnih par meseci izgleda da je sada veoma blizu ostvarenja. Čistokrvni RPG studio u Microsoft Games Studios familiji je veoma lepo pojačanje.

2 Likes

Najbolji potez koji su napravili u prethodnih 10 godina.

Slažem se, ali tu se ne staje:

Jedino, što čekamo samo da se sve ovo potvrdi, verovatno na X018.

1 Like

Još malo ulja na vatru povodom Obsidiana od lika koji je pred E3 2018 nagovestio da Microsoft kupuje više od dva studija:

The next ~month is gonna be a fun one for Xbox fans.

1 Like

Obsidian je studio sa neverovatnom kolicinom talenta ali kao da im je uvek falilo para da izvrse zamisljeno, kapiram da to sada nece biti problem. Trenutno mi prvo pada na pamet Fallout New Vegas koji mi je mozda i najbolji Fallout, i pored nekih tehnickih problema.

2 Likes

The german Euroagmer had an interview with Adam Brennecke. He says, that he "isn’t sure, if we (Obsidian) will ever Need Crowdfunding again for a game - let’s wait and see"

Eurogamer calls it an interesting Statement and refers to the rumour.

1 Like

Ako je istina dobra je to vest za MS. Treba im studio sa jakim RPG backgroundom. Davno je proslo vreme kada je Fable zario i palio (trebalo mi je vremena da se setim samo i imena fransize).

U principu jedina stvar koju Obsidian treba je da ubrza vreme razvoja a veći broj zaposlenih će to svakako omogućiti. Bilo bi lepo da nastave sa onim u čemu su dobri CRPG a istovremeno rade na igrama u Fallout/Witcher fazonu.

Mogu oni da rade na novom IP-u ili pak preuzmu od 343 Halo Wars… Ko zna, videćemo uskoro, nadam se…

Pre par minuta tvit objavljen od strane lika koji je celu priču oko MS x Obsidian započeo:

Ili će ovo uskoro biti zvanično objavljeno ili čekaju X018 događaj.