Konami: “Mobilne platforme su budućnost naše kompanije”

Ovi kao da se takmice u nekoj kategoriji “Koliko najvise mozete da se srozate za najkrace vreme”

Hideki Hajakava, direktor “Konamija” izjavio je da će se ubuduće u fokusu japanske kompanije naći mobilne platforme, a da se smartfoni od sada smatraju njihovom “glavnom platformom”.

"Naše glavne platforme biće mobilni telefoni. Gejming je danas zastupljen na brojnim platformama, ali ona koja nam je uvek najbliža su upravo mobilni telefoni. Budućnost gejminga leži u mobilnim uređajima”, istakao je Hajakava.

“Sa multiplatformnim igrama, zaista više ne vidim svrhu deljenja tržišta na kategorije. Mobilni telefoni su ti koji će ubuduće povezivati publiku sa svetom igara”, dodao je.

U nedavnim finansijskim izveštajima, Konami je označio free-to-play koncept kao ključnu oblast budućih uspeha kompanije.

Važno je istaći da je Hajakava dao intervju za časopis orijantisan na poslovno polje, tako da je u njegovom interesu bilo da skrene pažnju na oblast u kojoj se krije najviše potencijala za uspeh i dalji napredak njegove kompanije.

Ova izjava takođe ne čudi ako se uzme u obzir da je japansko tržište video igara već u velikoj meri usmereno na mobilne platforme. Čak i neke od najvećih kompanija koje se bave proizvodnjom konzola i video igara, poput “Nintenda”, svoje najpoznatije naslove prilagodile su korisnicima mobilnih uređaja.

Source: http://www.b92.net/tehnopolis/gejming.php?yyyy=2015&mm=05&nav_id=993277

Kada nemaju para… Sve fransize su unistili, i to im je odlicno uspelo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posle MGS 5 ne verujem da ce biti ijedan jedini naslov vredan paznje, sami su sebe upucali u nogu sa ovim potezom. Naravno da zaradjuju mnogo vise od Pachinko masina i kojekakvih kockanja u Japanu nego sto prodaju igre, ali opet imali su jedne od najvecih fransizi u istoriji video igara kao sto su Contra, Metal Gear, Silent Hill, Castlevania, Gradius ( I ostali shmupovi Life force, Salamander ), PES/Winning Eleven.

Pokusace da se hvataju na mobilno trziste , ali jako je tesko se izbiti sada kada je vec preplavljeno trziste, brdo franzisa otislo je u nedogled i losim nastavcima, ali opet pogledajte Ljudi koji su otisli iz konamija po gotovo Koji Igarashi koji je pokrenuo Kickstarter za Spiritualni nastavak Symphony of the Night. Pokupi brdo novca, presao vecinu stretch goal-ova i bice uspesniji naslov nego bilo koja castlevania u ko zna koliko godina, ne bih se ni malo zacudio i da Kojima krene istim stopama i da ima svoj neki projekat.

Nece Konami finansijski puci, imaju oni love. Ali sta su uradili ljudima koji vole njihove igre je bas usrano: F*ck you Konami!

Meni je ipak titulu najgluplje vesti dana odnelo ovo

Capcom Prioritizing HD Remasters of Hit Titles