Koliko su Uncharted i The Last of Us zapravo zaista blizu stizanja na PC?

PS3 emulator napreduje: Proradila još jedna komercijalna igra!


Zbog komplikovane arhitekture koja je pritom vrlo različita od hardvera PC računara, emulacija PS3 vrlo je komplikovan izazov s kojim se autori RPCS3 ipak lepo nose.

Ovaj PS3 od ranije je već mogao da startuje nekoliko jednostavnih 2D igara a sad je u stanju da startuje i nešto kompleksniji Voodoo Chronicles: The First Sign. Iako je jasno da još mnogo mora da se radi, u odnosu na prve verzije primećuje se kako igra radi mnogo brže a takođe nema ni gličeva. Naravno, proći će godine pre nego što nam ovaj program omogući da igramo najveće hitove sa PS3 a kakav će nam uopšte hardver trebati da sve radi bez problema, verovatno dugo nećemo ni znati. Kao što uvek kažemo – ako vam se igraju PS3 igre i dalje je najbolje rešenje nabaviti samu konzolu. Dakle ako biste da igrate Uncharted ili The Last of Us za sada ćete morati da nabavite PS3 konzolu, jer te igre i nisu baš blizu PC-ja, možda se pojave za 2-3 godine, a i naravno nikada to neće biti isto preko emulatora i same konzole, i nikada neće sve igre uspeti emulator da pokreće.

Izvor: Hej! magazin - muzika, film, zvezde, saveti i još mnogo toga!

Totalna glupost,to i da proradi za takve igre prvo sto ce trebati je hebena pila od kompa,a drugo mozete misliti nobjasnjiva trzanja i kontrole.Vidi se kakve igru su JEDVA uspjeli pokrenuti :slight_smile:

Toliki broj starih konzola se danas emuliraju, ne vidim zasto ne bi mogao i PS3, ali za par godina. :slight_smile:

Rečeno je iznad zašto je problem: arhitektura konzole koja se treba emulirati. Najveći problem je emulacija Cell-a. Iz tog razloga je bilo za****no praviti multiplatform igre za ps3. Lakše će valjda napraviti emulator za PS4 i XO.

Ma kapiram sta hoces da kazes, ali mislim da i SNES ima drugaciju arhitekturu od ove x86 koja se koristi u PC-u, pa danas nije problem da se emulira. A ovo sto kazes za XO i PS4 je potpuno tacno, obe su na x86 arhitekturi, trebalo bi da bude bleja za portovanje. Narocito XO igre, koje rade na nekom mixu Windowsa 8 i nekog Xbox OS-a (ne znam kako da ga imenujem).

Ja se ne bih previse nadao takvom emulatoru(ps4 xbone) mozda za 10 godina:p

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2

Nisu dobar emu za Ps2 napravili a ne za ostalo…

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”