Koliko je glasan i koliko bi trebao biti glasan ps3 fat?

Dakle ko što se da zaključiti iz naslova u poslednje vreme me baš muči buka koju mi ps3 proizvodi pa rekoh da vidim s ostalima ako vam nije frka da izmerite ovim da znam šta bi preduzimao sledeće.

Meni je 60 decibela prosek i ide čak i do 70 kad igram gtaV online i stvarno je neizdržljivo.
Pastu sam menjao pre par meseci ali kuler nisam podmazivao.
Jel ovo normalan nivo buke? Jel postoji neki custom fan ili nešto što bi moglo da smanji nivo buke?
Iskreno kad bih ga stišao ne bi ga ni prodavao, ali ovako mi već ide na živce.
CechL04 je ako je bitno uopšte

Ajde snimi telefonom po zvuku cu ti reci a po decibelim vala bas nismo u studiju :slight_smile:
Ima paste ispod metala na koji si stavljao pastu izmedju kristala i ihas-a e to se tesko skida i rizik od YLOD. On se po standardu ne cuje glasno sem zbog temparature koji je triger za jace duvanje. Daj klip i temparature kadq pocnes da ga cujes glasnije i glasnije :slight_smile:

Sent from my Sensation XL using Tapatalk

Otisla ti pasta ne ona na cpu i rsx nego ona ispod metalne plocice koja je na njima, zato je bucan, a to je malo rizicno za skidanje, neka buka koju on pravi treba da je oko 45db sve preko je vec strasno

Sent from my MediaPad 7 Youth 2

@M007P
Veruj da je kad ga upalim na 60 stepeni, dok loaduje igru i sign inuje se u psn maximalno 3 minuta prođu već je na 83. Znači ne treba mu uopšte neko vreme da bi podigo temperaturu i ona se kreće od 83-85, pratim stalno i na webmanu i u multimanu kad ugasim igru.
Sad ću snimiti klip pa ću okačiti, veruj da je ko turbina od boinga u pm, digne mi pritisak na 500 jer ne mogu noću da igram pošto bude glasnija konzola od tva.
@studiovpc
Onda kontam da mi je najbolje da tamo posle 7og kad mi na next gen izađe 2k15 pošaljem tebi ili Mirku pa da mi skockate i konzolu i onaj raspali dualshock :smiley:

Jel ti to CPU bude na toj temparaturi?

Sent from my Sensation XL using Tapatalk

aha cpu, rsx retko kad prebaci 70

Ja ne diram to ispod, tj rizicno je, a nemam vise zivaca za to kao pre :stuck_out_tongue:

Sent from my MediaPad 7 Youth 2

Kažem ja lepo turbina

u jeaaaa definitivno je pasta ispod CPU, mnogo se jako cuje!!! Znaci ovo je ono ubijanje u pojam gde ti vise to smeta i ne mozes ni da mislis na igru ma koliko pojacao tv…

mora da se menja ta ispod, ali kao sto rekoh rizicna je, jer nikad ne znas da li ce da rikne neka kuglica ispod cpu-a prilikom skidanja metalnog heat sink-a, ne bi bilo lose ako se vec upustis u tu pustolovinu da zamenis pastu i na RSX ne samo na CPU, cisto predostroznosti radi… Jer ako kazes da je gornja zamenjena i lepo ocisceno i stavljena valjana pasta onda je definitvno ova ispod sada, sem ako gornja nije lepo stavljena pa da ne bude dzaba drndanje. No ako je koriscen i igrano je dosta onda je donja

Pa ono to pre par meseci sam izribao onu fabričku belu i sa cpu i sa rsx a i sa one metalne ploče od heatsinka sto ih pritiska i onda stavio acrtic silver 5 zrno u sredini i linije po ivicama na oba čipa.
***** li ga iskreno ne bi ni prodao bilo kome u ovakvom stanju a s druge strane i meni polako ide na onu stvar, pogotovu sad kako se puni baza igara na next gen