Knjige poput Metro 2033 i 2044?

Upravo sam završio čitanje knjige Metro 2033 i počeo 2034, da li neko od članova foruma zna još neku knjigu sa sličnom atmosferom ili tematikom?

Najbolja SF knjiga svih vremena - “Battlefield Earth” - L. Ron Hubbard. Čitao sedam puta.

Zar nije napravljen film po toj knjizi? Ali ok, videcu da je procitam :wink:

Film je golo g****, nemoj slučajno da bi ga gledao, ubiće ti želju za bilo kojom knjigom ikad…

Znam, gledao sam review, pokidao sam se kolko je lose odradjeo, ali morao sam da pitam da li je on radjen po toj knjizi :slight_smile:
Nije problem, znam da holivud za**** sve sto se tice filmova po knjigama zbog ogranicenog vremena, ali moram da te pitam, kolko strana to ima? Da znam da li da vidim da nadjem da citam na fonu ili kao pravu knjigu, da ne oslepim :slight_smile:

Roadside Picnic i Tale of the Troika od brace Borisa i Arkadija Strigatcki ako volis ruski Sci-Fi. Kad procitas knjigu mozes da odgledas i dosta tezak film Stalker ('79) ciji scenario su takodje pisala braca Strugacki. I za kraj naravno da odigras trilogiju istoimene igre Shadow of Chernobil, Clear Sky i Call of Pripyat.

Pa ima… Dve knjige po nekih petstotinjak strana… :slight_smile:

znaci ko udzbenik za programiranje ili elektronike :slight_smile: nije tako strasno, ja mislio na 2-3000 :slight_smile:

Nedavno sam pročitala metro i tražim još neku knjigu sličnu toj, ili sa sličnom tematikom. dosta dugo sam tragala i naišla na jednu stranicu. knjiga se zove početak kraja. piše da se radi o romanu, i ima neke veze sa nuklearnom katakljizmom… piše da če izači u 9 mjesecu… nadam se da neće razočarati…

Početak kraja | Wix.com!

i filmom…

Btw, meni se taj Metro ič nije svidio, čitao sam ga sad na odmoru, preorao nekih stotinjak strana, opisi, opisi, OPISi… Udaviše. Na kraju sam odustao i prešao na Lovca na zmajeve, e to je knjižurina rođaci… Sad čekam da ugrabim par slobodnih dana pa da ovjerim Hiljadu čudesnih sunaca od istog pisca, kažu da je još jača…

evo da bump-ujem temu,ima li jos neki predlog za neku knjigu sa slicnom tematikom ili tipa nesto na foru last of us [koja inace tek treba da izadje] igre?

Pa imaš trilogiju “Igre gladi”, to je sad popularno… Ništa posebno, odmor za mozak, nije loša ideja sve skupa ali je napisana za uzrast od 15 godina…

Dobre su knjige Darena Šana, naročito The City trilogija, koje svakom preporučujem, ali je problem što ih niko nije preveo :frowning:
Počeo sam da čitam i Battlefield Earth, nije loša, samo treba da se zasedne i pročita :slight_smile: Hvala Son za predlog :beer:
Igre Gladi su mi generalno smor, jer je zaista pisano za tinjedžere, ni prvu nisam pročitao, bolje da se odgleda film, skoro pa isto

Odavno sam otkrio da mi je kod knjiga bitan način pisanja a ne radnja. Ako ima previše opisa a premalo radnje, to nije za mene. Po meni su to ‘‘dosadne knjige’’. Ali ne kažem da ne treba da bude opisa, nego da je sve lepo napisano a ne konfuzno da tri puta čitam stranu da shvatim šta je pisac hteo da kaže. Metro 2033 je jedna od knjiga koje sam dobrovoljno pročitao, što nije bilo obavezno za školu. Jedino što bih ja mogao da ti preporučim jeste Resident Evil, knjige rađene po igrama, dobro mi je legla. A među popularnim knjigama je Hunger Games Trilogija i A Song of Ice and Fire koja još treba da se dovrši.

Jel čitaš Battlefield earth na srpskom ili engleskom?

Engleskom, izbegavam naše prevode jer obično za***u, kako imena, tako i neke fraze, jednostavno, to nije to :slight_smile:

@ Gresley
Da, zaboravih kolko su moćne Resident Evil knjige. Dobro su pisane, ali je bolje čitati ih nakon igranja igara, zbog spoilera. Isto tako su dobre i Halo knjige, naročito Fall of Reach, prva i po meni, najbolja u serijalu

Halo knjige kažeš? Njih nisam čitao, niti čuo za njih. Ima li ih na srpskom ili samo na engleskom?

Na engleskom, gde ćeš to naći u srbiji? :wink: Zaista su kvalitetno pisane, razrađujući likove, ali tako da sve deluje povezano, knjige, igre i legends, kada se pročitaju knjige mnogo se bolje shvata priča i motivacija likova

Ako hoćeš da ti bacim linkove na PM za srpsku verziju, dobar je prevod, ja sam nju čitao, problem sa engleskim jezikom je što se previše mozak koncentriše na prevod pa manje čovjek uživa u samoj knjizi. Bar meni… :slight_smile: