Pozdrav, posto jos nisam punoletan i nemam karticu ne znam kako funkcionise placanje na rate preko kartice.
Posto planiram da uzmem neki tv mislio sam da uzmem na rate preko kartice roditelja a da bih ih to pitao mislio sam malo da se informisem oko stvari koje su moguce prilikom takve vrste kupovine (provizija banke na mesecnu ratu, itd.)
Ako bi neko od vas koji imate iskustva mogao da mi objasni. Hvala unapred.
P.S. Kako se uopste potpisuje ugovor, posalju ti uredjaj brzom postom sa ugovorom ili?
Zavrsava se za jedno popodne uglavnom. Imas beskamatni kredit (visa cena ali ne placas odrzavanje racuna) i kamatni sa placanjem mesecnog odrzavanja. Pricam iz iskustva u onom Giga marketu…
Zavisi od toga u kojoj radnji tj. gde kupujes i kojom karticom - iz koje banke. To treba da se raspitas jer mozda radnja ima neke pogodnisti ili potpisane ugovore sa bankom gde tvoji imaju kartice.
Primera radi ja sam prosle godine uzeo u Tehnomaniji tv na 12 rada preko kartice iz Kombanke. Posto Kombanka ima neke ugovore/pogodnosti sa Tehnomanijom tv me je izasao isto koliko bih i dao za kes, a to je 58 800 samo podeljeno na 12 rata po 4900. Odlicna stvar ako nemas odmah kes.
Ma preko KP je, nemaju oficijalnu prodavnicu valjda ali covek ima 0 negativnih i dosta pozitivnih ocena, zbog toga se bas pitam kako ce otprilike da funkcionise i pretpostavljam da ta provizija nije vise od 250 dinara mesecno (u ovom slucaju 245e podeljeno na 12=2400)
MMora da bude firma da bi mogla da ti skida na 12 rata, nije mi jasno kako drugacije neko sa tvojom karticom ako nije reg prodavac sa terminalom skida pare.
Mozes da platis kurirskoj službi karticom… Ja mogu na primer sa kreditnom karticom telenor banke da izvršim transakciju bilo gde, i onda u aplikaciji samo izdelim na koliko rata želim… Gde bih po teoriji mogao da platim kurirskoj sližbi cenu otkupa i poštarine i podelim to na 12 rata…
Sa kreditne kartice platis njima sve, a tebi mesecno skidaju. Na KP ne mozes platiti karticom, jedino ako oni imaju svoju firmu pa licno odes kod njih da se sve sredi
Pa nema prodavac ništa sa tim… Banka isplati iznos odmah kurirskoj službi, ovi uzmu svoj deo za poštarinu, ostalo ide prodavcu, da li na račun ili na ruke… A ti dalje plaćaš banci…
Koliko ja znam, nijedna kurirska ne prima platne/kreditne kartice, osim onih ovlašćenih od strane prodavnice. Tako, na primer, sve kupljeno preko Tehnomanije možete platiti kuriru karticom.
Ako ste nešto kupili preko KP-a kartica jok jok.
Malopre sam se cuo sa covekom, izgleda da je 20% skuplje iz prodavnice na rate zbog poreza u odnosu na placanje u gotovini.
Mislim da cu ipak naruciti, vise volim da dam 5000 vise nego da sakupljam jos 6 meseci, sigurno nije pametno ali ako sad ne uzmem potrosicu novac kroz par izlazaka i stvari koje necu moci da iskoristim kasnije.
Hvala na odgovorima
Ma skidaju valjda sa kartice, samo ja valjda sa stipendijom nisam mogao to da izvedim nego cu mojima da dajem novac za rate koji je njima skinut sa racuna.
Pa ova nema kamatu, nego imas tipa nekih 200rsd odrzavanje, tako nesto… Kako to da ti nisu ponudili još uvel tu kreditnu? Ne mora plata da ti ide.preko tb