IT poslovi i kako ih naći?

Sada je trenutak da se cimas i probas sto vise opcija.

1 Like

Možda ste primetili da sam u prethodnom periodu malo slabije bio aktivan na forumu, razlog za to je bio što sam bio na praksi u jednoj kompaniji, i pre neki dan dobih solidne vesti:

Dobio ugovor za zaposlenje na određeno 3 meseca, nije sjajno, ali daj šta daš, pogotovo kad pogledam kroz koliko sam oglasa prošao u proteklih skoro godinu dana i kad vidim kakav je haos u IT industriji.

Ni plata nije neka, malo sam se i dvoumio više zbog nje nego zbog ugovora, 750€, a da kažemo da sam očekivao da će ponuditi 850€.

Al ono, kao odskočna daska, verujem da će biti dobro, plan mi je da nastavim sa praćenjem oglasa, i konkurisanjem, pa ako uleti bolja ponuda, lako ću promeniti firmu :grin:

14 Likes

Cestitam! Svaka cast. Nije mala stvar dobiti prvi posao u ITu, pogotovo danas.

Plata uvek moze bolja, ali ti trenutno nije bitna. Bitna je, ali je tvoje iskustvo i znanje mnogo bitnije. Naplatices ti to sve, ne brini se.

Firmama nemoj ostati lojalan. Ti si njima samo brojka. Ako naletis na bolju ponudu, teraj dalje. Najveca povecanja u plati ces dobiti menjanjem posla. Na zalost se danas u vecini slucajeva ne ceni lojalnost.

Sad jebiga, tastaturu u ruke i cepaj! Sad ces tek videti koliko nemas pojma haha

2 Likes

ej pa cestitam :smiley:
tek sad vidim post, verovatno sam ga propustio zbog nekog bana :sweat_smile:
uf veruj da znam tvoje muke s tim sto sam ja na praksi bio 6 meseci pa sam jos toliko radio preko zadruge…. na srecu, sve se isplatilo na kraju i sada radim u firmi koju volim i posao koji volim. Samo guraj dalje i zapamti da je najbitnije ulagati u znanje :muscle:

1 Like