Ne znam gde da strpam ovo, text je na 5 A4 strana, o svim igrama po malo, kako i Sigma verzijama i zašto su gore kao i spinoff naslovima.
Malo kasnije ću završiti guide koje verzije i gde je najbolje igrati te igre pa ću i to zakačiti
Ne znam gde da strpam ovo, text je na 5 A4 strana, o svim igrama po malo, kako i Sigma verzijama i zašto su gore kao i spinoff naslovima.
Malo kasnije ću završiti guide koje verzije i gde je najbolje igrati te igre pa ću i to zakačiti
Evo i kako i gde je najbolje igrati, kao i koje verzije u zavisnosti koju platformu imate.
Ne znam odakle autoru informacija da je “mehanika komadanja totalno izbačena” u Sigmi 2. Delimb, odnosno OT mehanika funkcionira jednako protiv ljudskih neprijatelja i čudovišta. Razlika je samo u cenzuri krvi (ljubičasta umjesto crvene boje).
Ni meni ovo nije jasno, u par clanaka sam to procitao, a nije tacno. Pretpostavljam da niko od ovih sto su pisali ovo nije igrao ni jednu verziju. Batem koliko se ja secam
Ima u tekstu još krivih informacija, ali ne da mi se toliko pisati
Okej, da budem precizniji.
Cela mehanika u NGII se oslanjala na to da onesposobiš neprijatelje, nešto slično (isto) kao u NG2Black do sada, ako nisi igrao originalnu verziju. Dakle, u toku borbe se često desi da odsečeš nekome nogu i ruku i on puzi do tebe i penje se na tebi kako bi te napadao. Plus sva krv, gore, brutalnost ista kao sada u Black verziji.
Mehanika u NGSigma2 je, možeš da delimbuješ ruke najčešće, tj jednu ruku najčešće, glavu nikako, cenzura. Final blow se svodi od ili nabadanja ili sečenja, ne odrubljivanja glave. Teži ili skoro nemogući delimb nogu je doveo do toga da cela jedna mehanika, puzavci, budu izbačejni iz igre.
Isto tako, kada delimbuješ nekoga, kada uspeš to da uradiš jelte, rane zrače plavom svetlošću, nema krvi
Tako da delimb u Sigma 2 i u II je praktično neuporediv, jer u originalu utiče na gameplay flow, u Sigma 2 ne utiče.
Shoot, pusti mi PM da vidim šta sam pogrešio
EDIT: Iskreno ne mogu da se setim da si mogao noge da sečeš uopšte u Sigma 2, igrao sam sve verzije igre, čak i na PS Vita obe Sigme, najveća fora je što gledam na YT sada i ne vidim da noge i glava lete, bukvalno samo po jedna ruka svakog neprijatelja.
To, with all due respect, nije delimb, jer ne utiče na gameplay, kako utiče u NGII, ako si igrao.
Kupio upravo NG black (OR Xbox) To je sada na cekanju jer sam poceo ovaj remake NG2 sto je izasao pre neki dan. Znam da su mi kontrole NG (2004) bile uzasne kada sam probao pre par godina na xbox clasicu
NG2 je bio offense, dok je sigma 2 bio defense vise, meni je to najveca razlika. Flou igre je bio drugaciji i definitivno je sigma bila laksa. Ne secam se ja toga, odavno je bilo, a mrzi me da kopam po ju tjubu, al sam siguran da je delimba bilo i u sigmi i da nije toliko drugacije bilo, osim tog prskanja krvi , ali mozda i gresim.
Opet sve pogrešno
Nije ništa teže delimbovati nogu nego ruku. Glave se isto odsjecaju na identičan način kao i originalu, a cenzura je samo vizualni efekt i nikada izbačena mehanika. Puzavci nisu izbačeni, i dalje su u igri i imaju isti suicide napad. Također ne shvaćam zašto govoriš da odsjecanje ruke nije delimb i ne utječe na gameplay. Ruka je udov tj. limb i “bezruki” neprijatelji su vrlo slični puzavcima tj. spori su i gotovo isključivo rade grab attack. Dakle, ista je mehanika u pitanju, a razlika je samo što se od graba puzavca teže obraniti. U suštini je to isti napad aka suicide bomb.
Jedina iznimka su narančaste ninje koji imaju jako puno healtha u Sigmi pa treba općenito malo više vremena da ih se ubije tj. delimbuje.
Sljedeći put se bolje informiraj ili odigraj ponovno igru prije nego napišeš tekst ili uđeš u raspravu
Uh uh, jesi l igirao ti dvojku uopšte?
Ili si igrao Sigma na Ninja Dog težini, ne mogu da ocenim šta je
Ako meni ne veruješ, gugluj malo.
Da , ovako ja pamtim
Delimbovanje na jednakoj težini u Sigmi je bilo skoro pa nemoguće, ima negde statistika na netu koliko puta je bila teža. Ako se igra na Normal, što je jelte Easy po default NG težini, ili ispod toga, što je ultra easy jer nema to u originalu, onda si mogao da ih seckaš jer otpora nema.
Mislim vidi kontam, broj neprijatelja u Sigmi je bio 3-5x manji na sceni nego u originalu, tako da razumem što ti ništa nije falilo i sve ti je bilo kul i što kažeš puzavci su isti kao kada neko nema ruku i napada te.
Kada se boriš protiv celih 2 neprijatelja u hodniku, umesto 10, sve ti izgleda isto
Tako da iskreno sumnjam da si igrao dvojku, tako da ne znam koliko su tvoji komentari upoređivanja validni. Bez uvrede
Rezistens je bio drugaciji. Niko ne spori da je sigma laksa igra, samo nije razlicita u tom smislu, a ti si se uhvatio delimba i krvi. Najveca razlika je u nacinu igre.
Daleko od toga, nisam se ja uhvatio nego vi, vrati se na prvi reply u temi, ja sam lepo napisao da to nije jedina promena u igri. Mnogo bitnije su broj neprijatelja, raspored istih, oružja, način upgradeovanja, izbacivanje sekvenci i sinematika.
Delimb tek dolazi u fokusu kada imaš veliki broj neprijatelja, ta mehanika je u dvojci sa razlogom, u Sigmi smanjena isto sa razlogom, jer imaš u nekim situacijama neuporedivo manji broj neprijatelja.
Zašto zadržati feature u igri kada jednostavno igra ne iziskuje da to radiš jer jednostavno nisi overwhelmed neprijateljima nonstop. Kada jesi, igra te forsira da igraš kako igraš kako bi sebe oslobodio pritiska, sasečeš nekome noge kako bi sebi dao tih par milisekundi prostora da se foksuiraš na druge neprijatelje na sceni, jer ih nema 2 nego 10.
Da ne pominjem šurikene koji ne explodiraju i druga oružja koja su nerfovana kod neprijatelja.
Ako ti igru konstruišeš, dizajnerski i idejno sa mehanikama koje su deo igre, i onda posle toga izbaciš sve to zbog XY razloga, razbijaš balans igre, to je mnogo jednostavno i to je činjenica. Ponovo kažem, imate milion YT klipova, Reddit diskusija, forumskih diskusija gde možete više da se informišete o tome.
Delimb nije bio potreban = zbog toga je teži, za neke stvari nemoguć, jer manje neprijatelja, igra te ne tera da budeš toliko “kreativan” kao u originalu.
Po meni original je samo trazio agresivniju igru i to je to. Generalno ja nemam dobro misljenje ni o jednoj varijanti te igre. Uvek mi je nekako bila prava konzolaska igra u losem smislu. I zapravo ne kapiram cemu dizanje iz mrtvih. Generalno mi je preko glave rimejkova i remastera.
Imaš intervju sa Fumihiko Yasudom na Xbox Wire zašto, otprilike sve šta sam rekao kako u textu tako i ovde, evo ti quote:
Što se tiče prirode Ninja Gaiden igara.
Da je Ninja Gaiden 1 bio defanzivna igra, to bi imalo smisla, ali Ninja Gaiden se uvek oslanjao na brzinu, haos, agresiju, brutalnost i fokus igrača, kao i izvođenje što više komboa nad što više neprijatelja od jednom. Fluidnost borbe i pokreta bez prekida je to što odvaja Ninja Gaiden serijal od drugih.
Onda uzmeš i napraviš totalno surpotnu stvar u NGS2, usporiš gameplay, izbaciš neprijatelje, podigneš im health, ubiješ celu mehaniku, fluidnost celokupne igre time što sjebeš orignalni balans kako je igra trebala da funkcioniše. Od ultra brze akcije napraviš dosadan naslov, često monoton.
Razlog pravljenja Ninja Gaiden 2 Black je da se vrati taj stari feel koji je falio Sigmi, da igrači koji nikada nisu igrali II mogu da makar na neki način okuse zašto je to bolja igra od Sigma.
Kontam da, oni koji su prvo igrali Sigmu i navikli se na to, još ako je prva igra bila Sigma 2, da će im se ta igra više svideti, jer navika je čudo. Ali bukvalno ceo internet pljuje Sigma 2 sa razlogom, ljudi moduju Sigma 2 PC verziju kako bi podigli broj neprijatelja i sve kako bi imalo makar malo starog osećaja.
Na kraju, ako dizajniraš igru sa jednom idejom i onda to menjaš godinu dana nakon izlaska zbog druge platforme, ubijaš celu zamisao time, remetiš balans, dinamiku naslova.
Nemaš pojma o čemu pričaš. Drskost, sarkazam i to što već treći put insinuiraš da nisam nikad ni igrao original ti nimalo ne pomažu argumentu. Vidim da i drugom članu govoriš da sigurno nije igrao original samo zato što se ne slaže s tobom. Opet tupiš o težini delimbovanja za što ti je već rečeno da vrijedi samo za narančaste ninje. Delimbovanje nije “skoro nemoguće” i nema nikakve statistike o težini iste. Izmjena je samo u tome da specifični potezi koju su skoro garantirali delimb (primjer naprijed Y sa talonsima) više nemaju isto svojstvo. Delimb kao takav uopće nije teško postići, pogotovo protiv običnih ninja neprijatelja.
Umešto što me vređaš možeš mi napisati neke činjenice kao ja tebi aa i nikada me nisi osporio za par stvari koje sam ti rekao, tako da kontam da su tačne.
Kao što kolega @dezmozom reče, ignorišeš sve ostalo, hvataš se samo za delimb. I imaš svoje mišljenje, što je okej, ali znaš, nekada nisi u pravu.
Kao što ti rekoh, pogledaj na netu, youtubeu, redditu, svuda i vidi kakvo je mišljenje od mnogo iskusnijih igrača od tebe… a sigurno i mene koji sam samo 3x igrao Black, 3x NG2, (jednom orignal i po jednom na PS3 i PSV) i jednom Razor’s Edge. Trojku nisam izdržao jako dugo, moram priznati.
Mislim da nema razloga da se dizu tenzije oko glupih postova o jos glupavijoj igri, samo konstruktivna razmena misljenja