iPhone vs Android phone

ma ne radi, imam ga… nema aplikacije… samo neki stariji modeli… zato i moram da menjam

Stari su radili, novije modele samsung zabravio.

@padawan Uzmi ultru 2 :joy:

1 Like

Naravno da cu ultru 2 :slight_smile:

edit: kupljena ultra 2. :smiling_face_with_three_hearts: vise utisaka malo kad se poigram. Imao sam bas problema sa narukvicama, trazio nedelju dana tu koja mi se svidja medjutim bezobrazno je skuplji sat za citavih 50e. Na kraju sam uzeo sa belom ocean band narukvicom (jer je niko nece lol) za 780e, pa cu da menjam. Muke nas influensera. :sob:

1 Like

Nisam znao da si influenser. Uskoro mrki review?

Sarkazam,barem se nadam :grin:

Uvek.

Samsung S24 Ultra Review - Goodbye iPhone? (youtube.com)

2 Likes

Najjace da ce propasti iphone, a oni samo povecavaju prodaju iz godine u godinu, da ne pricam koliko je nova ultra rip off apple-a.

Bilo bi zanimljivo poigrati se sa ovim editorom fotki ali cisto sumnjam da ce nesto pametno uraditi sa dedicated AI procesiranjem. Takodje cekam samo da vidim sta ce Apple da odgovori na AI craziness. Naravno da ce to biti neki feature koji ce svi posle kopirati.

Samo nek mi ne skida sliku meseca sa neta pa stavi umesto tuzne bele tacke kad slikam nocu :joy::joy:

1 Like

Pa vidis ono sto je pocelo kao tezak blam za Samsung, sada je premium feature.

1 Like

Zalosna je nasa sudbina kada su na prozor u buducnost Simsonovi i South Park.
Ljudi ce da slikaju, ruzni kao govno onda ce tel da ih obradi da lice na nesto a drugi ce da se zaljube time sto vide na telefonu ne u stvarnosti…
Kao jedna epizoda u South Park.
Jebes mi sve Afganistan zvuci sve bolje i bolje…

Matori ljudi, a i dalje se raspravljaju oko telefona.

2 Likes

Odgledah par recenzija nove ultre, moram da kažem da deluje impresivno. Barem sa softverske strane, deluje ko da se Samsung trudi da ponudi nešto novo dok ajfon tapka u mestu već godinama.

Ovaj ‘circle to search’ je odlična inovacija, kao i rezimiranje dugačke reddit stranice. Sviđa mi se i automatski prevod na drugi jezik tokom slanja poruka, mada bi to verovatno više meni značilo ovde u kvebeku nego nekom u srbiji.

Ima toga još, tako neke stvari da te prijatno iznenade. Ajfon ima puno dobrih strana, al softverski sedi na lovorikama, ili čak nazaduje sa nepotrebnim komplikacijama gde je ranije bilo jednostavno.

Nadam se da Apple pažljivo prati i sprema neka svoja unapređenja, jer me ovo što sam video podsetilo kako je kupovina novog telefona nekad bila uzbudljiva, a ne ko danas.

1 Like

Jos ga testiram i sumiram utiske, za sada sam i ja impresioniran kvalitetom, ali funkcijama i ne bas. Dosta stvari ne radi zbog regulatora na nasem regionu, a generalno smarthwatch industrija zestoko kasni sa nekim potrebnim senzorima. Cak i oni koji rade kao sto je oxygen lvl imaju problema sa patentima i morali su u decembru da povuku prodaju, samo da bi dobili privremeno produzenje. Za razliku od smarthphone-a ovde bas ima prostora da se stvari poguraju tehnnoloski, ali regulatorni okviri smaraju i nije fer da korisnici placaju istu cenu a ovamo pola stvari ne radi. Na kraju, razmisljam sta ce mi od funkcija ostati. Mozda pedometar ako neko ne odlici da je i broj koraka super privatan licni podatak.

Problem sa ultrom 2 je naravno i ta cena, 800e nece svako da proguta. Nije toliko skup za “adventure watch”, a previse jeftin za “show off watch” i upada u klasu skupog gedzeta. Deluje vizuelno dosta robusnije nego series 9 i to je meni bilo presudno.

Generalni utisak je da Galaxy watch 4 deluje kao igracka pored ultre, ali ima neke funkcije koje ovaj nema kao sto je body composition. Za apple watch treba vaga koja ce da sinkuje podatke u health app. Doduse samsung jako masi vrednosti pa i nije bas za pohvalu, ali makar imaju.

Ultra je odlican sat za planinare i ronioce sto je za vecinu totalni overkil. Moram da mu instaliram eSIM pa da vidim kako ce se ponasati kao standalone uredjaj, kada odes npr na trcanje, basket ili u tereranu gde nije bas uvek prakricno vuci telefon. Trip mi je da ga nosim u vodu zbog cene.

Baterija traje dosta dugo, 2-3 dana regularnog koriscenja, mada ne moze da se poredi sa kinezima, Huawei GT4 brise pod sa njim, ili neki Garmin, a takodje vecini ljudi je punjenje deo dnevne rutine pa se i ne primeti, odes pod tus i napuni se.

Super su neke stvari kao auto night mode, find my phone sa preciznom lokacijom unutar kuce, double tap prstima koji su reklamirali kao veliku stvar ali je u stvari pomalo gimmick i to im je najveca inovacija u odnosu na prethodnu generaciju.

Nema sumnje da ce se pogurati u pravcu AI funkcija, ali ne valja kad mora neko da ih gura i nisu tamo gde bi morali da budu kao tehnoloski lideri. Dobra prodaja za korisnike kojima je bitan samo brend previse ih je relaksirala. Na USB-c su takodje naterani…

2 Likes

@padawan

Mart mesec

2 Likes

E jbt. Ubice me ovo. :sob:

Kako ovo planiras da uradis? :smirk:

Da, ovo i mene zanima. Kako? Onda sat postaje nezavisan od telefona?

Ma ima sat esim, imam isti sat ali kod operatera nasih kazu da ne moze esim u ovaj sat. Pricam za Srbiju

1 Like

Nisam pitao ali ako je tako onda stvarno… ovde nista ne radi i nista ne moze.

1 Like