Imal' neki audio stručnjak?

Kao, planiram kupovinu nekog risivera/pojačala, pa sa vremena na vreme šmeknem neke oglase.
Elem, evo danas naletih na ovo:
STR-DH720 | AV risiveri | Tehni?ke specifikacije | STRDH720.ECE | STRDH720 | Sony

Cena je više nego ok (33k dinara), ali me zanima nečije stručno mišljenje.
Vredil’ kupovine?

PS

Ako vredi kupiti, ostaje teži zadatak - ubediti ženu da nam treba još jedan tehnički uređaj!

Dobra stvarcica… Za kucu vise nego dovoljna… Moze ovo da pogura podosta… Samo pazi da ti ne bude jace pojacalo od zvucnika i to je to… Obrnuto dolazi u obzir…

lepa stvarcica nenade samo pazi, ubedices ti zenu da ti treba pojacalo, ali sta sa zvucnicima posle? i to ti treba :smiley:

nego de ga ja SUBWOOFER konektor? vidim FRONT, SURROUND; CENTER i ove SIDE kao ali gde je SUB?

edit:

nasao vidim ga hehehe na cinc je

I sto kaze moj profesor audiotehnike… “Ako su 100W pravih 100W, trebalo bi i komsiji da iskacu prozori kada pojacas” :smiley:

Ako planiras neki A/V reciever, pogledaj harman kardon…oni su po meni jedni od boljih…imam njihov AV reciever AVR 155 - Harman Kardon star 4 godine i dan danas perfektno radi, sa blu ray citacem i 5.1 zvucnicima…samo pazi, kad kupujes tako nesto, mroas gledati da pojacalo nemoze da ide tolko glasno kolko mogu zvucnici, zbog kvaliteta zvuka itd…

imam ja slican samo pioneer, dobra stvar, ali trebaju ti dobri zvucnici kao sto je reko vlada, da vidis pravi po.!.encijal

za pocetak ali samo pocetak onako nesto cisto radi probe ti treba 600 evra minimum da to valja, ali ako hoces vec ok onda od 800-1000 te izadje ceo set ali posle toga si na konju… a zena te ubije btw :stuck_out_tongue:

U igri su i dva Bose zvučnika (za početak) i cela stvar bi radila u stereo varijanti, ali 'bem li ga…više mi je zbog toga da se otarasim nekih kablova i da sve nekako “umrežim”.

zvučnici su po meni bitnija stavka ,heh,ja sam moje zvučnike TECHNICS SBM 800 kupio pre nekih 5-6 godina a sad kad bi morao da prodajem tražio bih min 800 eura,a pojačalo je iz 98 ali izuva kakav zvuk daje na 80 wati,pazi slušao sam sony i ok su pojačala mada mi se više sviđaju njihovi zvučnici su,ali moja ti je preporuka ako si ozbiljan da uzmeš harman kao što ti je rekao marko96…
da kažem i to da sam prošle godine uzeo sebi najdražu komponentu digitalni procesor zvuka SH GE 90 isto TECHNICS…

Veoma mi je bitna HDMI komponenta, jer mi spašava mnogih kablova. Sve krknem u pojačalo, a samo jedan kabel u TV. Milina…
Ja bih za početak da rešim pojačalo, a zvučnici će doći vremenom.
E i da. Da se razumemo, nisam ni ja neki “duduk”, i vrlo dobro znam šta je kvalitet (Denon, Marantz, Onkyo…), ali to, naravno, i košta.
Meni se ovo učinilo, kao, ok za te novce, i na nekom kućnom nivou bi možda moglo da radi pos’o.

I jbl :slight_smile:

ma bre ako ima ono što ti tražiš uzmi,sony je ok,kasnije skupi pare i krkni neke dobre zvučnike i luda kuća na 2 nivoa…:party:

Veoma mi je bitna HDMI komponenta, jer mi spašava mnogih kablova. Sve krknem u pojačalo, a samo jedan kabel u TV. Milina…

Neki se zale da pravi ogroman input lag ako uradis takvo umrezavanje i da nije bas za gaming. Mozda bolje da koristis samo za zvuk, a konzole direktno u TV.

Meni licno radi sve savrseno kad povezem…mada nemam nista posebno na njemu…samo dvd i konzola

Nenade BITANGO jedna!!! :smiley: (standardni pozdrav heheh)

Hoces da mi izbijes pare iz dzepa, odavno planiram da pazarim neki AV risiver i neke zvucnike, i nasao sam od prilike za nekih 700 evrica (da da evrica kako to fino zvuci samo ne znak odakle da ih stvorim) obezbedim u nekom narednom periodu odredjene stvarcice

lomim se da li da uzmem sve harman/kardon ili da napravim mix Onkyio risiver i H/K 5.1 sistem…

Onkyo TX-NR414 risiver

ili Harman Kardon AVR 165

u kombinaciji sa

planiram da sredim potkrovlje i da napravim sopstveni kutak, cisto samo za sebe, zena ce da me lincuje ali wtf nek ide zivot… a tamo planiram video hi-fi tehnolosko izivljavanje :stuck_out_tongue:

u planu mi je ovo bilo pre nego sto sam se ozenio i taman sam se zagrejao i ono mosa morao sam da odlozim :smiley:

Opasno izgleda i jedan i drugi…slatke muke, a?

Slatke misa mu poljubim, otisao bih odmah sad da kupim, ali sta posle da jedem :smiley:

inace ja bih pre uzeo Onkyo risiver, ima i LAN tj ima internet radio, milina, a i obilniji je sa prikljuccima tacnije vise sa HDMI, a to mi ponajvise treba od svega…

@Studiovpc ja imam isti taj h/k av reciever sa tim zvucnicima vec sigurno 4-5 god…radi savrseno…4 hdmi ulaza su i vise nego dovoljna…a tek zvuk kakav pravi…

ma znam kakav zvuk pravi :smiley: cuo sam sve…

inace ja imam H/K na laptopu sa SUB-om :smiley: pa kad to bije kao ludo i daje extra zvuk, razmisljam se ja kako li rade ovako zvucnici heheheh i kada sam cuo prvi put kako rade, bilo je ok to je to ovo cu da pazarim jednog dana :slight_smile:

Evo vam ideja za oko 400e

P[URL=“http://www.computers.rs/33015/pioneer-s-esr2tb-5.0-zvu%C4%8Dnici.html”]ioneer zvucnici sa ugradjenim basom, posle po potrebi mozete da dodate subwoofer. Iz nekog razloga daleko jeftiniji jer su svuda skoro duplo skuplji.
Onkyo je 200$ ali pitanje je - gde se kod nas moze naci po toj ceni