[U]Ovde bi moglo da se caska o video igrama uopsteno(ne o pojedinacnim igrama) o tome sta vama predstavljaju igre za Vas
,da li nesto trpi zbog toga sto volite da se igrate,da li mislite da ste zavini,kako shvatate igre( ),koliko se dnevno/nedeljno igrate,konzole/racubnari/tetris/pongā¦verujem da je dalje nabrajanje nepotrebno,verovatno znate sta je poenta treada.
Voleo bi da cujem svacije misljenje posto mi se cini da je sama tema dosta siroka i zanimljiva pa o njoj moze dosta da se kaze.[/U]
Evo ja cu poceti za sebe.
Meni licno igre prestavljaju neki mini izduvni ventil a i dosta lucidan vid zabave.Zapravo tehnika kao tehnika me dosta interesuje,racunari,
volim multimediu uopsteno,muziku,filmove,volim bilo sta sto moze da hoda po ekranu. E sad kada time sto hoda po ekranu mozes da upravljas
to vec na neki nacin predsatvlja povecani stepen interakcije koja moze da te zaookupi na potpuno drugi nacin od bilo cega slicnog.
Igre kao igre treba da ti pruze zadovoljstvo a ne maltretiranje.Ja volim velike igre,kvalitetne,sa kvalitetnom igrivoscu,radnjom,za grafikom ne patim bas mnogo ali volim da je masna,
kriterijumi su mi prilicno visoki i ne mogu da igram bilo sta.E sad sve te stvari padaju u vodu i grafika i igrivist i prica kada vi ne uzivate u samom sadrzaju i kada vam je prosto maltretiranje drndati se.
Upravo taj osecaj je meni pruzalo igranje na racunaru u zadnjih par godina jel recimo u 5,6 meseci tu su 2-3 igre max koje mogu da igram jednostavno nije mi zadovoljstvo osim naravno ako ne igram nesto bas spektakularno a
nema ga bas puno na pc-u(bar za mene).Guzenje na stolici,kliktanje po pixelima(sto negde rece kyot arno),jednostavnost upravljanja jednostavno ne predsavljaju nacin da me igra zabavi na pravi nacin.
I tako ne mogu da izdrzim vise od sat vremena za racunarom uopste,pogotovo kad treba da ucim na njemu.
E onda su dosle konzole koje su dosta promenile stvari.Sam osecaj kada se zavalis ili uvalis u nesto udobno uzmes joypad u ruke i bez ikakvog cimanja ubacis igru u konzolu i suris je nesto sto pc tesko moze d apruzi.
Nekako ove cisto konzolne igre mi cak i vise leze jebiga ne ludim bas za
nekom gigakompeksnocu i ovako sam zadovoljan.
E sad koliko se igram?
Zavisi od zelje,raspolozenja,obaveza.
U zadnje 2 nedelje 4 puta samo upalio konzolu a imam zelju i raspolozenje.
Najbitnija stvar uopste je igrati nesto samo kada ti se to igra jel u protivnom nema efekta bez obzira na kvalitet.
Ovo sam iskucao za pocetak kasnije cemo se zajedno dopunjavati ako tema zazivi pa cu i jos napisati ima o ovome dosta da se prica,al ajde voleo bih da cujem svacije misljenjeā¦