Igranje FPS multiplayer-a na PC-iju. Šta treba da znam? Modovi, serveri, klanovi,

Smirite se malo oko ove teme!!!

prvo, uopste nema potrebe da mi govoris da se smirim, jer sam vrlo smiren. Drugo, ovo je forum, znaci mjesto gdje se dobijaju informacije koju su nekom potrebne, a ja sam vrlo jasno napisao sta me zanima, bez da sam nekog vrijedjao i slicno. I trece, i najvaznije, zamoljavam te da se suzdrzis praznjenja jaja uletajuci sa takvim postovima kao da sam ja neki balavac i slicno. Na par foruma sam aktivan, na nekim biciklistickim bio i mod, dok sam bio mladji i dalo mi se za tim zejebavat, al niko ne voli modove koji su ego triperi i na osnovu funkcije misle da svugdje mogu uletit i posrat se po nekom. Ovo ti je moj drugarski savjet

Niko tebi ne kaze da si ti vredjao ili slicno,nego opcenito da se smirite jer vidim da je ova tema krenula vise u off topic nego u pravom pravcu sto je nepotrebno.

@xxx DarGar xxx

1. Niko te nije spomenuo direktno da se smiriš, nego svi koji su u temi.
  2. Trebao si lepo, na početku da napišeš šta želiš od teme i pre svega da je tako nazoveš, možda bi bilo uspešnije od originalnog naslova.

Još jedan off i skretanje sa teme (mada ko uopšte zna šta je tema) i lockujemo.

Držite se Battlefielda 3, a ako hoćete VS temu, napravite novu.

kao sto sam vec napisao, naziv nisam stavio ja, md ga je promjenio rukovodeci se mojim prvim postom. Mene zanima iskustva fps mp na pc-u. kako se igra, koji serveri, kako klanovi funkcionisu… kao sto sam u daljnjim postovima se jasno vidi.

Neka neki mod promjeni naziv u recimo “Igranje fps-mp na Pc-u”. posto ocigledno pojedinci ne citaju postove, vec iskljucivo naziv, pa na osnovu njega odgovaraju… Pa dolazi do nesporazuma

fps ti zavisi od konfe,to bi i sam trebalo da znas.Sto se igranja tice,sve je skoro isto sem visak igraca[64 cini mi se] i jos par sitnica.Inace sve ostalo imas na yt-u verovatno detaljnije objasnjeno tako da ono…

Nisu baš sitnice, dedicated serveri na PC-u se velika prednost, a te prednosti su: igranje bez laga, pucanje partije zato što je host otišao, menjanje hostova zato što možda isti ima neki krš net… Dedicated serveri su realno jedina stvar zbog čega je PC gaming lagodniji, ostalo je sve isto, manje-više.

evo sada konkerno pitanje- Upalim recimo Black Ops, da li kao i na konzoli idem na mp i spajam se na servere od igre, ili ja treba negdje nesto da ukucavam, trazim server i slicne pizdarije.

Znam da je nekom smijesno ovo sto pitam, al ja 20god igram na konzolama i samo konzolama…

Uf, Black Ops nisam igrao na PC-u, a zadnji CoD koji sam igrao je 4. Evo meni kako je bilo: izađe ti lista servera i ti biraš. Ako imaš neki poznat server, ideš na add server i kucaš IP. Onog quick match ja mislim da nema, ali se možda nešto promenilo u poslednje 4 godine.

Sve radis u samoj igri,jednostavnije ne moze biti, plus su dedicated serveri u pitanju ( sto se tice black ops ) a i BF3 ce takodje imati dedicated servere sto je nesto najosnovnije za dobar MP :wink:

dzojstik vs mis. Ja citav zivot igram na dzojstiku, ne pase mi mis nikako. jesu u velikoj prednosti igraci sa misom? posto bi uzeo dzojstik od boxa sa kablom, koji moze na pc

Ne bih ti preporucio dzojstik na pc-u, zato sto nema sanse da se kreces tako dobro ka sto mozes sa misem i tastaturom. Prednost misa i tastature je prevelika, verovatno bi te pojeli za dorucak. Pogotovo ako planiras da igras Battlefield kao sto vidim u prvom postu. Moj savet, nikako dzojstik na pc-u za bilo koju fps multiplayer igru.

znaci privikavanje na mis i tastaturu…

jel se tesko navici, meni se cini ne moguce

i ako moze neki predlog misa i tastature

Nece ti biti tesko da se naviknes,mis i tastatura su daleko najbolje resenje za FPS igre,pogotovo MP.
ja sam skoro uzeo ovaj mis

A4 747h i mogu ti reci da sam prezadovoljan,cena je oko 2000din.

a sto se tice tastature pogledaj recimo ovu,nije losa ITsvet.com :. A4 Tech A4-X7-G800MU - Tastatura - cena cene cenovnik cenovnici

Ovako imao sam taj[imam ga i sad] koristio sam ga 2-3 dana i njesra je,a i imas i bolje za te pare…

Topla preporuka mx518,stariji ali odlican mis.Mozes uzeti i Steelseries kinzu,koristim ga vec god. dana i nemam problema sa njim + mi se jako svidja izgled jer uopste nije nakicen i nandrdan a po performansama je bolji od pola gaming miseva.E sad mozes uzeti i g500 koji je 50e kao i razer DA za 40+ e…

E sad ako nebi davao toliko za miseve i x7 ce ti biti dovoljan,ali opet…

mx518 za 35evra uzmem, nov sa garancijom… cini mi se ok cijena

imas ga i za 25 u duocom-u,mada kako hoces…

u BiH ga nema nize…

Nemojte ljudi bacati pare na kojekakve gamer-ske miseve i tastature zato sto ce vam i one od 300 dinara odradjivati posao!Ovo pricam iz iskustva,posto sam i ja kupio Gigabyte-ov laserski mis za 3500 RSD i pokajao sam se istog trenutka kada sam ga probao!Nema tu ama bas nikakve razlike sem one DPI opciji koja u Fps igrama nema nikakvog uticaja!Ja sam uz pijacarski mis i tastaturu proveo vise od 500 sati uz Battlefield Bad company 2 u multiplayeru i to je jedina igra koju jos igram na PC-u,ovo ostalo je zali boze,a toliko sam para ulozio da je to strasno!