Horizon Forbidden West (MT) (PS4/PS5/PC)

GAME OVERVIEW

Join Aloy as she braves the Forbidden West – a majestic but dangerous frontier that conceals mysterious new threats.
Explore distant lands, fight bigger and more awe-inspiring machines, and encounter astonishing new tribes as you return to the far-future, post-apocalyptic world of Horizon.

The land is dying. Vicious storms and an unstoppable blight ravage the scattered remnants of humanity, while fearsome new machines prowl their borders. Life on Earth is hurtling towards another extinction, and no one knows why.

It’s up to Aloy to uncover the secrets behind these threats and restore order and balance to the world. Along the way, she must reunite with old friends, forge alliances with warring new factions and unravel the legacy of the ancient past – all the while trying to stay one step ahead of a seemingly undefeatable new enemy.

1 Like

Evo izasla i recenzija na HCL.hr

Neki konacan zakljucak i ocena :laughing:

Sve što smo od nastavka željeli - veći, bolji, ljepši. Horizon Forbidden West donosi nevjerojatno zanimljiv svijet za istraživanje, smisleniji sustav borbe i vanserijski dobru prezentaciju.

dobro :

  • fantasticna prezentacija

  • brze i lakse kretanje svetom

  • hrpa zanimljivih novih protivnika

  • dodatni napadi produbljuju sistem borbe i napredovanja

  • solidna prica sa snaznim fokusom na likove

ono sto ne valja :

  • nes(p)retno pretrpan meni sa zamkama, napicima, bombama, kamenjem, mountovima, itd

  • sporedne aktivnosti su uglavnom ponavljajuce

Konacna ocena : 92 (sto je slozicemo se sjajna ocena pa i za ovako ambicioznu igru).

Znaci koliko sam ja shvatio jos jedna vrhunska i super igra koja malcice pati od boljke kao i velika vecina open-world igri a to su malo dosadne i repetativne sporedne misije i malo prenatrpana i konfuzna mapa.

Inace evo i jedna kul slicica. :wink:

2 Likes

Bolesno kako ovo izgleda

5 Likes

Pa manje-vise identicno samo sto na PS5 malo bolje radi (malo vise frp-a , malo brza ucitavanja i tako neke stvarcice). :wink:

Inace kako si odigrao pre par dana kada igra nije ni izasla ? :slight_smile:

Mislio je na prvi deo.

3 Likes

Molim cenjene kolege da se PS4 vise ne spominje u ovoj temi ok hvala :blush:

6 Likes

Ovaj je u nekom svom ludilu, prebacuje na 4k dok mirise cvece.

2 Likes
1 Like

A ne znam iskreno na sta bih stavio. Da li da radi brze ili da izgleda lepse :grimacing:
Mislim da cu staviti da bude brze.

1 Like

Performance uvek biram, nema sanse da se vracam na 30fps, Medium je bio pravo mucenje.

3 Likes

Sto ti je Medium mucenje?

2 Likes

30fps je super grafika, ali fluidnost u 60fps je nesto savrseno. Od kad sam uporedio Miles Morales u oba moda, definitivno samo odabrao 60fps, jer iskreno nije bas tolika ogromna razlika sto se kvaliteta grafike tice pa da se po svaku cenu igra u 30fps. Mada probacu obe svakako :sweat_smile:

Pa dobro nista novo. Ja pricam oduvek da je 30fps mucenje. Pljuvali su me svi ovde…
Lepo pricam da sam zadnji put igrao nesto u 30fps pre 15-20god bukvalno.

Ali ne znam zasto mu je Medium mucenje. Igra je spora, lagana skroz toliko spora da je 15fps isto je kao i 115fps. Prosto takva igra.
Akcenat je na prici i horor elementima.

1 Like

Bastovane si odigrao i ti i ja u 30fps cini mi se. Zaista je bilo ok i sa 30fps. Ne kazem da bi naravno bilo bolje u 60fps, ali sasvim igrivo i u 30.

1 Like

Jeste. Oni su bili super u 30Fps i nije mi smetalo. Ipak to su posebni novi. Ne znam kako ce raditi FW u 30 fps kada je open world u pitanju ali cu probati svakako.

Ako kao spiderman nema neke razlike, apsolutno je glupo ne igrati u 60.

Ja cu probati prvo Resolution mode. Gledajuci DF analizu bas se vidi razlika u ostrini slike. Mozda u pokretu sa kauca to i nije toliko bitno, sta ja znam. Oseticu u rukama dal mi je 30fps tromo i trzavo, ako ne bude mozda tu i ostanem.

1 Like

Mislim da ćeš ipak igrati u performance modu, teško da 30fpsa neće trzati sa onako raskošnom i detaljnom grafikom, mislim da je u ovoj igri bitnije da sve radi glatko a samim tim se te male razlike i ne primećuju.
Ja barem teže primetim ili bolje reći i ne primetim te malo krzavije ivice i slično, a baš mi smeta kada npr. okrećem kameru a okolo sve titra zbog lošeg fpsa, prosto mi neprijatno da gledam…

2 Likes

Shvatam šta kažeš, mada eto na DF klipu ne deluje uopšte loše, a sav footage je sa resolution. Zato se i nadam da će možda 30fps da prođe, ako nikad ni ne pokrenem performance mode :laughing:

1 Like

U prevodu ti bi obe stvari :grin:
I ja bih ali tesko da ce moci.