HANDHELD GAMING PC {MT}

Realno, svi smo hrčci ovde na forumu. Ove konzole pretežno prikupljam kad vidim da se nešto prodaje po dobroj cjeni pa mi žao da propustim.

Kontam da ću uskoro uzeti ROG Ally X i Lenovo Legion Go, Legion zbgo znatiželje, a Ally X da prekinem strepiti zbog baterije. Kad igram na Ally pretežno 70% vremena gledam igru, 30% vremena gledam koliko je baterije ostalo-još ne vidjeh gori uređaj po ovom pitanju.

Inače, Switch FTW konzola, uzeću sebi OLED poslije NG za poklon.

1 Like

Legion Go S, “malo” liči na Ally.

https://videocardz.com/newz/lenovo-legion-go-s-renders-with-amd-ryzen-z2g-leaks-out

Novi čipovi sledeći mesec na CES

3 Likes

Kolko ce biti brzi od Ally-a, za one koji se dobro razumeju u zen arhitekture?

4 Likes

Koliko je pametno sad uzeti legion go kad izlazi nova verzija ? kakva su iskustva jel dosta bolji od ally z1

Cini mi se da Legion Go nema zaseban thread. Uglavnom, kompletirah danas sve tri glavne PC handheld konzole

3 Likes

Koja ti je najbolja u performansu? Ja sam gledao steam deck za Marvel Rivals ( mozda i civ ako naucim ) al Marvel daje 45 fps max tako da steam deck otpada :slightly_smiling_face:

Ally X i dalje bommba od mašine…Prodao sam pre par dana prvi obican Ally Z1 Extreme i danas mi stigao Lenovo GO S :grin: uredjaj je pravi lepotan obozavam izgled i kako lezi u rukama.
Nije jači od Z1 Extreme ali je kidalica 8" 1920x1200 120Hz …32Gb rama i 1tb m2

Ally X ne planiram menjati do neke nove verzije sa Z2 extreme CPU

Inače mogao bi neko da izbaci iz naslova Rog Ally sve ostalo paše.

6 Likes

ROG Ally u jacoj verziji ima isti chipset kao Lenovo Legion Go, Z1 extreme, tako da su po performansama isti, razlika je u drajverima, pokojoj optimizaciji i hub koji koriste Lenovo i ROG.

Problem je sto obe konzole koriste full Windows platformu, i iako ovo nudi odlicnu kompatibilnost sa igrama, full Win je neopjevano smece koje nema sta da trazi na handheld konzoli. Samo iskustvo na obe konzole je kao sa gaming laptopom i ne odaje utisak prenosne konzole u korisnickom iskustvu, iako su u pitanju bulvalno prenosne konzole/PC.

Ovo znaci da chipset ima zadatak da gura i Win i njegovo smece, te i da se bori sa igrama. Nazalost, ovo znaci da ne postoji standby mod za igre, baterija se puno brze trosi, milion je podesavanja kako na Win nivou tako i na Legion/ROG nivou. Ako ti nista od ovoga ne smeta, onda ti odluku samo moze donijeti koliko ti je bitna velicina ekrana u odnosu na dimenzije konzole.
Obe konzole imaju prelijep displej, te je veoma tesko naci zamjerku. Znam da si ganjao freesync-na ROG Ally ga imas, na Legion Go nemas.

Zauzvrat, mislim da je Legion displej HDR, Ally nije. I ako se dobro sjecam, Legion je 144hz, Ally 120hz.

E sad, obe konzole su odlicne, ali meni licno je Steam Deck dva koplja ispred. Full konzolno iskustvo, samo je pick up and play. Standby mod radi savrseno, ako si igrao Switch, ovo je to-cim upalis konzolu u igri si (ako je u pitanju singleplayer igra). OS je toliko nenametljiv i light da je milina koristiti ga, i vidi se da je pravljen bas za prenosne gaming uredjaje. Pored ovoga baterija je u svojoj ligi u odnosu na prethodne dve konzole, zbog navedenog SteamOS, manjeg tdp-a chipseta i 800p displeja.

Medjurjesenje bi moglo biti da kupis neki od ova dva Win uredjaja i uradis dual boot sa Bazzite OS koji je baziran na SteamOS, dakle OS koji je za handheld, ali je chipset jaci od Steam Deck-a.

Kad spominjem bateriju, ROG Ally tesko da ce da ti traje duze od sat vremena igranja, Legion Go mozda dobaci do 80 minuta, dok Steam Deck dva sata i vise, dok starije igre mozes da igras i po pet sati na bateriji.

Nedavno smo pisali da bi bilo dobro da MS uradi neku handheld verziju Windowsa sa obzirom koliko su ove konzole dobile na popularnosti, ali znajuci njih opet ce isforsirati korisnike da koriste full Win OS, ali ce napraviti neku nekrstenu Xbox aplikaciju koja ce da emulira konzolno okruzenje. Opet mrka kapa i nula bodova.

1 Like

E da, mali dodatak: trenutno best buy je ROG Ally X zbog povecane RAM memorije i duplo vecom baterijom u konzoli, stvarno su uboli maksimalno.

U ovaj kos trpam i Steam Deck OLED koji je takodje veoma unapredjen u odnosu na LCD model.

Najbitnije je da ti pregledas sta ti je najvaznije u vezi te konzole i sta planiras da igras.

Kako se vrti cena tog sto kazes da je dobar.

https://www.kupujemprodajem.com/konzole-i-igrice/ostalo/asus-rog-ally-x-black/oglas/169949589

1 Like

Cesto se moze naci na akcijama ispod 600$. Odlicna kupovina, jedina zamjerka je Windows OS koji nije prilagodjen handheld formi. Ogromna mana je sto i ne postoji kvalitetno rjesenje za hibernaciju tako da je pick up and play/quick resume.

Brate hvala na izdvojenom vremenu da ovoliko opsirno objasnis. Na zalost posto bas nemam pojma nista za windows, sto se kaze na PCu ne znam da ga odradim, a ne na ovom cudu i plus da podesim sve stvari bukvalno je steam deck za mene u tom slucaju iako bih se zbog performansa odlucio za ovaj Ally.

No no :face_with_hand_over_mouth:

Koristim ga vec dovoljno dugo da mogu slobodno da kazem da je čista desetka.
Igre iz hibernacije dize u par sekundi čak i posle nedelju dana sleep moda (SP igre)
Bukvalno kao da koristiš steamOS 1/1 čak i igre koje su markirane na steamu da nisu kompatibilne zbog antičit sistema rade bez greške.

2 Likes

Imas onu opciju koju sam spomenuo, ROG Ally ili Legon Go sa Z1 extreme cipom i instaliras Bazzite OS.

Jedan problem koji mozes imati sa Steam Deck je to sto je baziran na Linux, te dosta MP igara okrece ledja Linuxu, a znam da to vecinom igras.

Apex Legends vise ne radi na Steam Deck, cini mi se i novi CoD (ili je neka druga popularna MP igra), pa nije iskljuceno da ovo zadesi i Marvel.

Govorim o hibernaciji na Windows, ne na SteamOS i Bazzite

To da ali ovo je rešenje za sve kojima Win11 i SteamOS(MP) predstavlja problem.

Ne zaboravi da igras na PC serverima bez aimassista jer je prisutan 0.00000009% :face_with_hand_over_mouth:
Ako igras Tank heroje onda nije toliko bitno ali na DPS da.