[SIZE=“5”]Grand Theft Auto V[/SIZE]
Izdavac: Rockstar Games
Zanr: Third Person Shooter
Platforme: Xbox 360, PS3
Datum Izlaska: 2012
Reći da Rockstar Games radi na novom Grand Theft Auto i nije baš potvrdjena informacija. Međutim, izvori bliski Take-Two Interactive su potvrdili GameSpot-u da je sledeći igra u serijalu “uveliko u toku”, a već se daje i završni dodir kao što se npr. mini igre se primenjuju na njega. Izvori su rekli da je 2012 “verovatan” datum za izlazak igre, dodajući da je velicina igre ogromna.
Na zalost, izvori nisu otkrili sve detalje o igri, koji je već predmet mnogih spekulacija. Nedavnom setu za audicije za od strane talentske agencije pokazuju na to da ce igra verovatno biti smestena u Los Anđelesu- kao metropola. Predjasnja glasina je bila da ce igra buti smeštena u Majamiju, klonu Vice City-a.
Nazalost, RS nije imao nikakav komentar niti je bilo sta potvrdio u vezi igre.
Rumors are circulating that Take 2 have put out a private casting call, presumably looking for voice artists for the new Grand Theft Auto game (which we presume to be GTA 5).
In it are a number of character profiles, one of which in particular stands out… A character listed by the name of James Pedeaston. Although not a major character, and probably not one you’ll remember, James has been present in previous GTA games, notably Grand Theft Auto IV. He was on the “WCTR” radio station talking about his desire to make love to young tribal boys.
James Pedeaston iz GTA IV
A quote from Grand Theft Wiki gives more details on James:
James Pedeaston is a child molester wanted in Malaysia and is being investigated by the FBI. He hosted The Wild Traveler show on WCTR in 1992, although it is apparently syndicated to nine other stations (not heard in-game). He enjoys traveling the world and logging some of his most ‘exotic’ encounters in his travelogue, some of which he accidentally reads on-air to the disgust of the listeners. His favourite memory seems to be a relationship with a boy named Avrindar in Sri Lanka. His show appears to be so reviled by his listeners that at one point, he receives few calls which are not supportive. For example, a caller tells him to stop droning on about other countries and focus on talking about where he lives. At one point he received a phone call from a suicidal man in Verdant Bluffs who wanted to go to hell. Pedeaston replies with “Me too! Buy me a refrigerator magnet when you get there”. In GTA IV, he was arrested by the Indonesian police after being suspected of child molesting in Bali, Indonesia in 2003.
Iako nagađanja o radu na novom Grand Theft Autu egzistiraju već mesecima, izvori iz Take-Two potvrdili su da je igra već dobrim dielom i dovršena
[QUOTE=]Nakon Grand Theft Auta IV Rockstar Games posvetio se hitovima poput Red Dead Redemptiona i L. A. Noirea o čijoj izvrsnosti zaista više nije potrebno napisati ni slova. No kako su prošle već gotovo tri godine bez novog GTA naslova (GTA IV se na tržištu pojavio 2008. godine) Rockstar se opet odlučio baciti na posao i – igru na tržište izbaciti već sledeće godine. Tako barem tvrdi izvor iz izdavačke kuće Take-Two za Gamespot.com; prema njemu na igri se rade već nekakvi finalizirajući potezi poput implementiranja mini igara i sl.
Prijašnje glasine bazirale su se na pozivima za glumce za glasovnu sinkronizaciju likova te insajderskim informacijama da je igra smeštena u Vice City, grad inspiriran Miamijem.
Kako bilo da bilo, nimalo ne sumnjamo u kvalitetu sledećeg GTA naslova s obzirom na to da se GTA IV još i danas igra kao da se na tržištu pojavio jučer, a valja naglasiti i to da je igra dosad prodana u neverojatnih 20 milijuna primeraka.
Meni je GTA IV bio predobar,grad,a posebno Niko san andreas mi je bio manje vise uzas,jednostavno nije mi se skoro pa nista svideo,misije su bile manje vise tako da gta iv je bio po meni najbolji do sad.
Zavisi kako gledas na te ogranicenosti, ogranicenost sto nemas ronjenje i nemas sisanje, lickanje kola i tako neke sitnice i nije neki problem jer, imas fiziku po prvi pt priblizno realnu fiziku predmeta i ponasanja automobila pogotovo.
San andreas ima fiziku kao da su ljudi od krompira, kada udatis u semafor on propada kroz beton i kugle(sijalice) padaju kao krompiri, to je cak bolje odradjeno i u vice citiju koji je mator ko biblija, ima san andreas puno nedostataka gledano sa tehnicke strane najbagovitiji gta ikada, zato mi se i nije preterano svideo.
Najbolji je vice pa cetvorka bar sto se mene tice
iako jos uvek nije zvanicno najavljen, Rockstar je vec potrosio 80 miliona dolara na razvoj GTA V, analiticari vec prognoziraju da ce se igra prodati u 18 miliona primeraka a u najboljem slucaju cak neverovatnih 24 miliona primeraka.
Pa ako budu ispravili nedostatke cetvorke, odnosno ubacili sve zabavne stvari koje su postojale i mogle da se rade u San Andreasu, mogu opusteno da racunaju na 20+ miliona prodatih kopija.
I da naprave najvece sranje ikada sve sa natpisom “GTA” ce se prodavati kao ludo, sto rece Pachter “If they would put a 80$ sing on the next GTA game it would still sell like hell”. Meni teretana, sisanje i slicne zajebancije koje su izbacene za GTA IV uopste nisu nedostajale, imam sims za to, a ocekujem da se petica proda bolje od cetvorke(preko 20 miliona).
Nije poenta u teretani, frizurama i tetovazama, to sto se mene tice mogu slobodno da izostave. Poenta je u raznovrsnosti vozila (bajsevi, kamioni, tenkovi, avioni itd), raznovrsnosti oruzja, RPG elementima, svakakvim stvarima koje su mogle da se rade kao i sporednim misijama koje su uvek donosile nesto. U GTAIV gde imas samo da ubijas golubove i pravis skokove i za to dobijas samo glupave achievemente a nista od oruzja ili tako necega sto bi ti pomoglo u napretku kroz igru a ujedno te i motivisalo da obavljas te zadatke.
GTA IV je GTA III nove generacije. to su i sami celnici rockstara izjavili. da je cetvorka u neku ruku tech demo za buduci nastavak. tako da ja iskreno ocekujem veliku vecinu onoga iz GTA:SA nazad + nove stvari iz cetvorke + naravno nove stvari koje jos nismo videli u GTA
Jbš GTA V na ovoj generaciji KONZOLA,kad izbacu novi xbox(i ps) nek onda izađe jer ne želin igrat sa grafikom GTA IV+pad frameratea i trzanje nonstop -.-