Galaxy S3 staklo

Jutros mi je ispao mobitel i razbilo se staklo. Sve ostalo radi, upravo pišem sa njega, ali ima 101 pukotinu na sebi. Vidim u oglasima da se prodaje samo prednje staklo za nekih 10€. Da li neko od vas ima iskustva sa zamjenom stakla, je li komplikovano( prema klipovima na YT ne izgleda teško, ali drugačije je kad gledaš i u praksi), da li da sam pokušam ili da dam više para i odnesem u radnju da mi to odrade? Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine stakla, jel postoje kineske kopije stakla ili se samo originali prodaju?

Koliko ja znam, staklo se menja iskljucivo u kompletu sa amoled displejom… Kineski naravno postoje i u vecini su… Sve to sto gledas po netu je 99% kinez…

I ja sam mislio da se mjenja sve u kompletu, ali sam ovdje vidio da je moguće i staklo samo zamjeniti.

Ostaje još pitanje da li da se sam upuštam u zamjenu stakla, da li je previše komplikovano u praksi to uraditi, ili da dam profesionalcima da to odrade?

Potreban ti je fen i treba da znas koliko zagrejati taj gel ili sta god je to, da se staklo odvoji od displeja… Ne znam, ja se ne bih kockao…

Postoje u pojedinim servisima za prodaju i kopije,ali i originalna stakla. E sad, vrlo je to pipava rabota, i ne bih preporucio da radis na svoju ruku, vec da ustedis i zivce i vreme, i odneses u ovlasceni servis samsunga, gde ce ti to srediti. JEdino sto ce te ta operacija kostati porpilicno, pa spremi 10 tak eura.

Pitao sad bas drugara, koji radi u servisu, kod njih je menjanje samo stakla na s3 50e…

E sada, mozes ti to odraditi… Evo ja imam taj fen na primer, fali mi samo ta dvostrana traka, i to bih verovatno tesko nabavio… Ali najvaznije ti je iskustvo i mirna ruka… Mirna ruka i jos ajde de, ali iskustvo bar ja nemam, a to je najvaznije… Tako da cisto sumnjam da bih se upustio… Mozda ako bas imam viska para :smiley:

Mozes i tako ali ja bih koristio kao sto treba loca glue, bas je za to i nece se videti da je menjano nista. Nemoj da gubis zivce ako nemas sve bolje vidi da li ce neko za 30€ da ti zameni ili neki veci servis u BG mislim da je ta cena ali ne drzi me za rec. Nov ekran je papren za samsunge to preskoci da trazis.

50 eura samo za nov ekran, i to koji kopija verovatno?? Pa to je onda cista pljacka, posto toliko treba da kosta aj da kazem cela prednaj strana da se menja. A opet ima to da se nadje i za manje novca, da se odradi.

Evo gledao sam za ekran, imas preko da kupis komplet ekran za maksimum 50€ pale cene :slight_smile: i sam zamenis

A evo zvao sam jedan servis i rekli su mi da mogu za 30€ da mi to zamjene. Neću se više cimati, tražiti ili na svoju ruku pokušavati, dam 30€ i miran sam. Hvala vam na pomoći.

Bolje je da ne pokusavas sam jer je touch zaljepljen za displey,i kada se skida touch mora da se zagreje pa da se skine.
Javi mi se porukom da ti ostavim kontakt od servisa gdje sam ja radio moj S3 za 24e + ptt.