Prije svega pozdrav svima, novi sam ovdje i nadam se da sam izabrao pravo mjesto da postavim ovo pitanje.
Citao sam na vasem forumu mnoge postove oko rezanja igra i sl. pa tako da nebude da postavljam pitanje prije nego procitam postove na forumu.
Skinuo sam Forza 4 igru i rezao je sa TSST SH-222AB przilicom i koristio metodu truncate. Rezao sam je na Traxdata DVD+R DL cd. Kada sam sve to uradio pokrenuo sam igru na xboxu koji je flesan sa LT 3.0 i konzola je pocela vrtiti CD i nakon nekoliko sekundi pojavio mi se crni zaslon i izbacio error “The disc not supported”(ili nesto slicno), pokusao sam je i instalirati, instalacija je uspjela medjutim opet isti error. Rezao sam ponovo igru medjutim isti problem. Kod jarana sam pokusao pokrenuti igru na LT 2.0 flesu i igra je radila bez problema. Sad mi nije jasno zasto igra radi na LT 2.0, a ne radi na LT 3.0 i da li je ikako moguce rijesiti taj problem? :mad:
Verzija igre koju imaš je verzija za LT+ 2.0. Skini program abgx ako ga već nemaš, i patchuj igru kroz taj program. U suštini prati postavke abgx koje su navedene u ovoj temi:
Abgx će ti automatski patchovati igru na 3.0 verziju. Nakon toga, nareži ponovo igru i radiće ti. Pošto režeš truncate metodom, nemoj instalirati na hard disk, truncate diskovi ne rade kad se instaliraju na hard disk. Pozdrav i dobro došao na forum!
Edit: Uradi ovako kako sam ti rekao, ne slušaj ovog iznad mene.
Ako nisi bacio DVD nadji odgovarajuci TU za tu verziju igre i pokreni je…radit ce ti kao da je provucena kroz Abgx.
Ja sam tako jucer igrao Space Marinse i Halo Anniversary.