Fez na Steam-u od prvog Maja

Još jedna XB exkluziva se pretvara u multiplatform :slight_smile:

Pravim putem se MS kreće, nema šta.

FEZ on Steam

Neka, i treba. Posle katastrofalne saradnje nije se nista drugo moglo ni ocekivati. Team Meat je o tome pricao u nekoliko navrata i dokumentovano je u filmu Indie. S jedne strane ti developeri su kao neke placipicke, pardon my french, i ponasaju se kao razmazene zvede a sa druge imaju i pravo da budu ljuti.

Mislis da je Sony bolji? Pre nego sto je izasao PS3 slali su developerima uputstva od 2000 strana na japanskom i rekli im da ih je bas briga sto niko ne zna japanski, neka plate prevodioca. Oni su fini samo sa first party studijima…

Nintendo je zestoko zeznuo stvar sa Rejmenom, i to toliko, da nisu ni hteli da izdaju vec gotovu igru za Wii U.

Kada si velik, moze ti se da budes glup.

Sony ne dozvoljava svojim developerima da ih napuste. Svoje timove drži od ps1 a tako i indie ekipe, što je najgore, samo ih više grabi i grabi (The Witness).

A inače programer Fez-a je trebao da plati MS-u da izbaci patch-eve ali se kurčio i nije, zbog toga je igra prošla kako je prošla.

Sa treće strane, do skoro je pričao kako je Fez console game i kako nikada neće izaći za PC:

Tako da, suma sumarum, on je previše alav i jako rano digao nos.

A inače programer Fez-a je trebao da plati MS-u da izbaci patch-eve ali se kurčio i nije, zbog toga je igra prošla kako je prošla.

Ali pazi ti TO ludilo, on da plati Microsoftu umesto da njemu plate. Umesto da MS placa avione i kamione da bi FEZ ostao ekskluziva, posvadjaju se oko glupog patcha. Ok, razumem ja da to kosta, recimo Tim Sejfer se isto zalio da ih kosta 40.000 dolara za patch ali ako je ekskluziva, pa majku mu, treba da ima neke beneficije valjda.