Dozvola za Katanu?

Ljudi posto zelim da kupim neku budzetnu katanu , jer se lozim na japan i celu yu pricu, zanima me da mi treba neka dozvola za to ili prijava MUP-u.

Imam i ja mačetu slične dužine, krčim bagrenje kad krenem u vinograd, ako treba onda sam ja neki žešći kriminalac. :smiley: Izvršio sam jedno tri herbicida nad autohtonom florom. :slight_smile:

Pitam otkud znam ipak je to oruzije :laughing:

Sve je dildo ako si dovoljno hrabar.
Isto tako, sve je oruzje ako si dovoljno lud.

4 Likes

Kakva crna dozvola :slight_smile: Eno puni oglasi na kupujem prodajem…

Nista onda cu ilegalno biti samuraj xD

Pa ako si mialio da setas gradom sa katanom (a nije onaj lame katana-kisobran) za to isto ima dozvola i zove se F odeljenje :smiley:

Mozda @mvasic ima neke preporuke?

2 Likes

A F odeljenje je?

1 Like

F je dijagnoza. :slight_smile:

2 Likes

Meni ćerka kupila katanu za Novu godinu :slight_smile: Stoji pored kreveta. Al kod nas su pravila malkice drugačija.

Aha, evo procitao sam da je kazna za seciva preko 12cm 10.000 din ili 60 dana zatvora. Ispod toga su dozvoljena. Znaci ako nadju katanu verovatno ces se izvuci ako tutnes hiljadarku, ili u najgorem slucaju platis.

1 Like

Pa kuhinjski veliki noz ima preko 12 cm :grin:

1 Like

Što se tiče dozvole za kazanu, to sam jedino čuo da ima Japan… :smiley:

Duzina seciva 12 ??? Onu koju sam gledao je 96 cm…

Dužina nije bitna :smiley:

Jesam ja jedini ovde koji je procitao naslov dozvola za kafanu?

Udjem da vidim šta čoveka muci i kako da mu pomognem a ono svi pišu o mačevima ???

4 Likes

Ja evo stvarno nisam, but when you look at it that way, postaje presmesno😂

3 Likes

Brate kupiš je i držiš u svojoj kući, i ko ti šta može? Ja u mom jugiću imam zakačen nož u futroli pored sedišta dužina sečiva je oko 15cm, tamo na onom priključku za pojas, i naravno jednu štanglu da se nađe…

Samo nemoj da je nosiš kroz grad i kraj priče

Ovo me podseti na moj događaj prilikom povratka iz Amerike sa Work and Travel putovanja. Iscima me neki drug da mu kupim paintball pušku. Ja kažem da mi ne pada na pamet dok ne proverim pravila i šta sve ne. Istražim pravila na netu, za Ameriku apsolutno nikakva frka, samo da je rasklopljena i da se drži u svojoj torbi, možeš u svaku državu da je nosiš, avionom. Pozovem iz Amerike aerodrom Nikola Tesla, nađem broj preko interneta, javi se neka žena, pitam jel problem za carinu, žena kaže ne, to je igračka. Ja sletim, dođem na terminal, oni nađu paintball pušku, naprave haos, izlazi neka komandirka carine tu, kaže “moramo da te privedemo, ovo je oružje”. Lik koji je pronašao pušku kaže, “šefice, nije ovo puška”. Ona, sva okuražena, kaže “ovo može oko da istera”. On kaže, “za ovo postoji oprema, teško da ovo može da povredi, nije ovo oružje”. Na kraju platim neku administrativnu kaznu jer sam trebao to da prijavim, oduzmu tu pušku da se carini, drug nije smeo da kaže ocu i ja na kraju morao da se odreknem predmeta u korist države :smiley:
Sve ovo na brzinu ispisah, pa ti vidi, ako planiraš to da ti stiže iz inostranstva (ili sam da donosiš) budi spreman na sve.

3 Likes

Zapravo kupujem u srbiji. Narucio pre neki dan i cekam da stigne. Inace radnja se zove snajper ako nekoga zanima. Prodaju razna oruzija.