Nakon samo delomičnog uspjeha Ragea, ljudi u Bethesdi navodno su odlučili sledeći Id Softwareov projekt odgodititi na neodređeno vreme.
Rage, najnoviji Id Softwareov projekt koji se na tržištu pojavio nedavno nakon više od šest godina u produkciji naišao je na tek podeljene kritike. Iako se svi slažu da se radi o jako dobrom FPS iskustvu, igra je odmah po izlasku imala ogromnih tehničkih problema na PC-u, a i neke stvari unutar same mehanike igre ne funkcioniraju baš najbolje.
Osim na Rageu, ekipa Id Softwarea već godinama radi i na Doomu 4. Njegova produkcija prvi je puta službeno potvrđena 2008. godine, a sada je, navodno, izlazak Dooma 4 odgođen na neodređeni interval vremena.Naravno, moramo biti svesni da se radi tek o glasini, a ne službenoj informaciji.
Iako će ova informacija razočarati fanove Id Softwarea i Doom franšize, najverojatnije se ipak radi o dobroj stvari za nadolazeću Id-ovu igru. S obzirom na Rageovu višegodišnju produkciju i tek polovičan uspeh igre, Id i Bethesda sigurno žele videti gdje su pogrešili i kako greške ne ponoviti u budućnosti.
Ne znam dal si cuo, ali ova vest je fake.
Predstavik Bethesde je rekao da je to: total bullocs, i da je igra nije odlozena vec se uveliko radi na njoj. Ne mogu da nadjem pravi clanak o tome, ali sam citao pre nekoliko dana.
Nisam citao,ovo mi je zadnje sto sam video vezano za Doom,jos bolje da je fake ;),cekaj kad si ti to tacno citao,jer ova “glasina” je izasla pre dva dana.
Pa tako nesto, nekoliko sati posle tog clanka je izasla i izjava Bethesde o tome. Potrudicu se da je nadjem sutra pa cu da postavim.
Nasao sam jedan upravo, doduse nije onaj sto sam citao, ali svejedno potvrdjuje da nije odlozena igra, hvala bogu… :da:
Last night rumors flew about that Rage’s rocky trip across the wasteland of video game retail had given Bethesda cause to “indefinitely postpone” id Software’s Doom 4. Not so says Bethesda VP of PR and Marketing Pete Hines:
Re: Doom 4 rumor, games are done when they are done and no title under development at id has been postpone—indefinitely or otherwise.
If you didn’t already know, I’ll explain something to you. The only reason id Software ever joined up with Bethesda is because Bethesda lets their developers take all the time in the world with their projects. Seriously. How long do you think The Elder Scrolls V: Skyrim has been in development? YEARS. Rage was in the oven since 2007 and Doom 4 was first announced in 2008.
Don’t worry, you’ll have you next helping of alien hellspawn eventually.
Bas tako…
A i cudilo bi me da bi uradili tako nesto, pogotovo ako je RAGE lose prosao kao sto kazu, nekako mi je logicno da ako im je jedna igra lose prosla da ce odma da pocnu da rade na drugoj, i to jednom od najpoznatijih igara u istoriji kao sto je Doom. Ali kao sto kazes, sacekacemo jos malo pa cemo videti.
pa mozda neke gameplay stvari u RAGE-u nisu prosle najbolje u odnosu na monstrume kao sto su BF ili CoD, pa sad sagledaju sve greske, a ako je gameplay u DOOM-u 4 slican RAGE-u, nije ni cudo da su ga povukli da bi tweakovali greske koje su skontali u RAGE-u