Dolphin emulator sada bez problema pokreće igre u 4K 60FPS

**Ako još niste čuli za Dolphin, radi se o odličnom GameCube i Wii emulatoru koji već sada odlično pokreće igre, a napredak je očigledan praktično svakoga dana.

**Nedavno je ovaj emulator dobio podršku za DX12, a sklopu nadogradnje je prikazan i novi video. Ovaj puta, Super Mario Galaxy 2 se bez problema pokreće pri 4K rezoluciji i 60 sličica u sekundi. Emulator i igru na ovom demonstracijskom videu pokreće i7 5820k procesor koji je overclockan na 4.2GHz, a pomaže mu Nvidia GTX980Ti grafička kartica.Ako vam se svidio vidio, i sami možete isprobati Nintendove igre na Dolphinu pa svakako pogledajte više detalja na službenim stranicama emulatora.

https://youtu.be/GO8H5F1tCjg

Lepo je to ali mene zanima da li ja mogu na slabijem PC-u da igram igre u grafici u kojoj je radjena igra bez trzaja,FPS dropova i ostalih glicheva?

Koliko sam ja ispratio može, nisam doduše lično pokušava ovo do sada, pre svega vođen lošim iskustvom sa PCSX2 pre par godina i otad sam zabatalio emulatore skroz, ali kako mi se čini ovo radi odlično i za 1080p je dovoljna i dosta slabija mašina…

Planiram da za jedno 10-15 dana isprobam ovo i sam pa ću tada javiti utiske iz prve ruke.

Moze poprilicno lijepo da radi emulator i na slabijim masinama. Ja sam imao i5 750 i 6870, radilo je poprilicno lijepo. Naravno, nisam ocekivao neke lude rezolucije i detalje, tako da je meni radilo sasvim lijepo

Radilo i meni fino još pre koju godinu na phenom 955 i 6870. Videću da skinem ponovo, ima dosta šta sa wii da se igra.

pre dve godine sam odigrao twilight princess sa gamecube-a bez ikakvih problema. RE zero takodje.

IMAO JE SAMO TABLET I INTERNET, NECETE VJEROVATI STA JE URADIO!!!

Mislim da je ipak previse zahtjevno za transformer, iako sam vidio da je poceo razvoj i na androidu, na 64 bit cpu radi u jednocifrenom broju frejmova

12fps, nije toliko lose. Jesi pokusao da posikljucujes kojekakve gluposti da vidis mozes li ubrzati? Iako mislim da ti je max 20fps kada bi sve stavio na minimum

tesko da moze , radi na 32bit sistem i emulator je lose optimiziran tj lose interpretira kod a ja ga probam na ATOM-u :slight_smile: , imam problema sa zvukom to je bas iritantno, secam se ovih problema na PS1 i PS2 emulatorima. Ovo je cisto testiranje radi meraka, malo da se setim kako je mucenje kada probas konzolnu igru preko emulatora.

Sad sam hteo da skinem ovo i testiram medjutim ja stvarno nzm nijednu igru za ove platforme koja bi mi bila zanimljiva :smiley:

Eternal Darkness? Tu igru preporučujem svima. :slight_smile:

Ona, Twilight Princess i Zelda Collection su mi omiljene kad je GameCube u pitanju.

Twilight princess preporucujem gamecube verziju jer Wii ima taj wiimote crap, pa ako nemate wiimote, problem. gamecube verzija savrseno lezi na xbox 360 joypadu. Imate i hd teksture koje je napravio neki lik a lako se ubacuju. sa tim teksturama twilight princess izgleda lepse na dolphinu nego sto nintendo sada pravi hd remaster za wii-u :slight_smile:

Dolphin je prilicno zahtevan u pogledu procesora, neki i5 bi dobro dosao. Problem sa emulatorom je sto u slucaju da ne moze da prikaze dovoljan fps, cela akcija ce se usporiti, nece biti samo prikaz u manje frejmova, nego ce se sve na ekranu mnogo sporije kretati ako se ne pogodi originalni frame pacing. Interesantan fenomen koji sam video samo kod emulatora. Za ovo 4k ludovanje kontam treba ipak zver.

Inace, ja sam prodavao pre jedno godinu dana Wii za 70e, hteo da spustim i na 60, pa mi bilo zao i odustao od prodaje. Nativno iskustvo je ipak bolje od emulatora, i pored zaista divnog prikaza na visoj rezoluciji, nije mi bilo vredno mucenja i podesavanja, a nisam imao ni wii mote. Ta stvar sa motion plus dodatkom vas moze kostati i 2500 din… plus neki bluetooth dongle.

Ostalo mi da pozavrsavam jos par igara za Wii, pa cu ga prodavati tek kada budem uzeo modovan Wii U, tj kada zazivi full piraterija. Nadam se negde vec u martu, aprilu.