Ja imam HellBoy the science of evil za ps3 original,dobio sam je na sf-u pre 2-3 godine a nzm sta da radim snjom pa ako hoce neko za neku xbox igru.
od pirata menjam:
RE5
Batman AA
AC1
AceCombat6
Ja imam HellBoy the science of evil za ps3 original,dobio sam je na sf-u pre 2-3 godine a nzm sta da radim snjom pa ako hoce neko za neku xbox igru.
od pirata menjam:
RE5
Batman AA
AC1
AceCombat6
Imam gomilu igara,pirates naravno sve mojih ruku delo,mislim rezanje i tako to…Okacicu spisak danas-sutra…
probaj i dobices permanentni ban. bolje malo procitaj uvodnu temu ovog foruma
@xboxgio98 Bolje brisi to, dobices ban.
ako vec nisi citao pravila, dovoljno je da procitas post od Akirisa ( post iznad tvog ), pa ce ti biti jasno sve…
Ne razumem cemu zabrana ponuda za razmenu piratskih igara. Dok god nisu u prometu radi ostvarivanja imovinske koristi, sve je legalno. Pri tom, dozvoljava se reklamiranje flashovanja i slicnih zahvata koji jesu krivicno kaznjivi.
Fleshovanje ili bilo koja upotreba ili stavljanje u promet sredstava ili uredjaja cija je osnovna ili pretezna namena uklanjanje, zaobilazenje ili osujecivanje tehnoloskih mera namenjenih sprecavanju povreda autorskih i srodnih prava - jeste krivicno delo. Naravno, i ovo se odnosi na slucajeve gde se ostvaruje imovinska korist.
Piratske igre na diskovima nisu oblik krivicnog dela. Stavljanje u promet istih radi ostvarivanja imovinske koristi jeste.
Jel to po starom ili novom zakonu ?
Onda ispada da sve igre koje se nalaze na rapidu, megauploadu, torrentima i ostalim drangulijama nisu piraterija jer ih niko ne prodaje?
O_o.
To se ne slaze sa mojim intuitivnim pojmom piraterije, izgleda da gresim negde ili?
Ne možeš flešovanje tek tako staviti u kontekst celokupnog zakona, tj samo ga prikačiti na ostatak definicije Fleš jeste nešto što menja svojstvo konzole, ali taj zahvat se izvodi tek nakon što se konzola kupi i sam vlasnik izvodi taj zahvat. Da se ne lažemo, jasno je čemu služi fleš, ali se svodi na to da ja sa mojom konzolom mogu da radim šta hoću, sve dok se ne ostvaruje imovinska korist. Poprilično siva zona koja se može tretirati sa mnogo polazišta i da svaka bude strana bude (donekle) u pravu.
Drugo, ne znam kako se razmena tretira ako ne kao “imovinska korist”. To što se ne dešava posredstvom novca, ne znači da korist ne postoji, posebno, što narezani disk itekako jeste dokaz direktne piraterije, dok fleš sam po sebi nije piraterija, iako je omogućava. Zbog toga, samo poimanje piratskih igara kao sredstvo razmene nama nije ok.
Zar ne bi trebalo da je piraterija ono sto nanosi stetu autoru proizvoda?
S obzirom da je fw freeware, nikome se steta njegovim umnozavanjem, prodavanjem ili bilo cim drugim ne nanosi.
Lol, po novom zakonu je (iz 2006.)
To spada pod stav 1 ( neovlasceno javno saopstavanje, objavljivanje, izvodjenje itd…). Ja pricam o stavu 2. tj skladistenje diskova sa namerom da se stave u promet, ili njihovo stavljanje u promet. Dakle, to su dva razlicita dela, mada im je kazna ista (svim tim delima kazna je ili novcana ili do 3 godine).
Nije flashovanje kaznjivo samo po sebi. Naravno da si ti slobodan da sa svojom konzolom radis sta hoces. Ono sto je kaznjivo jeste komercijalno vrsenje ovih usluga jer je , slozices se, nelogicno da je prodaja piratskih diskova nelegalna, a da je komercijalizacija usluga kojima se uklanja mera zastite autorskih prava i omogucava konzumacija pirata - legalna. Stav 4. i postoji upravo zato da bi se obuhvatile i ovakve stvari, odnosno posredno ugrozavanje autorskih prava.
Nemojte da me razumete pogresno. Nemam ja nista protiv “No piracy” pravila. Cak ga i podrzavam jer smanjuje potencijalni spam od prodavaca koji bi nahrlili ovde. Niti protiv fleshovanja, jer je ono nuzno zlo u nasim finansijskim uslovima. Samo sam hteo da kazem da ako ste uveli ovo pravilo iz straha od prijave (sto se ionako nikad nece dogoditi), ona vam u svakom slucaju ne bi ginula zbog reklamiranja fleshovanja.
Hmmm, kako onda ovo? U.S. Declares iPhone Jailbreaking Legal, Over Apple’s Objections | Threat Level | Wired.com
Verovatno ima mnogo tumacenja piraterije, a posebno ukoliko se to radi oslanjajuci se na nase zakone.
Problem (ili sreca) je u tome sto se kod nas antipiraterijski zakoni kada su moderne tehnologije u pitanju, veoma retko primenjuju. Stoga nema ni sudskih presuda koje bi napravile smernicu sta se sme, a sta ne sme. Ovako samo ostaje da se prica u nacelima.
Nisam pravni strucnjak, ali sam pratio desavanja oko ljudi koji su hackovali ps3 konzolu i mogu da vam kazem da je vrlo kaznjivo Barem u zemljama gde postoji zakon (i opasan korporacijski lobi).
ima li koga iz subotice za razmenu igara moze original imam samo 1-dnu forza3
Ja imam Gears of War 2 ako je neko raspolozen za neku razmenu neka kaze