https://youtu.be/LUfe67noLcY
,
“a one in a generation kind of game”
sta je cvg? ako je neki casopis, to apsolutno nista ne znaci, oni daju suludo visoke ocene da bi prodali covere.
(a i pise da je fake review)
Ne nije fake review nego su objavili ranije, prekršili su embargo pa su oborili sa njihovog zvaničnog sajta i bio je private pa je neko skinuo opis i stavio sa svog kompa ko je skinuo.
****te ti si jedini skeptičan na celom netu sa neogaf-a sam preuzeo,
Kako šta je CVG
Pa ono, igra se juce pojavila.
Hehe, ne znam za ocenu, ali meni izgleda zanimljivo.
Ja sam vam jucer sve rekao u igri i pokazao vam interaktivni trailer a uostalom mislim da su svi znali kakva ce ovo igra biti po meni premala ocjena :hihi minimalno 10/10 jer igra stvarno briljira od svog pocetka AI je nevjerojatan a o grafici da ni ne govorim igrajte igu na vecoj tezini a ne kao neki kod kojih sam primjetio igra igru na very easy(bilo koju) i onda mi kaze kak je AI los pa nemoj me je*at:lol: Definitivno MUST BUY igra jer sadrzi sve ako hocete igrati igru koristeci cistu akciju moze hocete totalni sneak moze i to je ono sto ovu igru krasi ja mislim da ovo sto sam naveo pametnome dosta
Jako to lepo izgleda. Mozda malo isprane boje danju? Ali ovo je moj tip igre, daju ti gomilu opcija i sandbox nivoe u kojima mozes da eksperimentises – pa onda naravno u 99% slucajeva uradis nesto sto su dizajneri predvideli, ali ti se svejedno osecas kao genije…
Koliko znam sutra se dize embargo na opise?
Da da, sutra bi trebali da izlete jedno par komada sigurno. Sutra 9pm samo ne znam da li po PST-u ili GMT-u…
Kontam da je igra stvarno odlicna. Svidja mi se ceo dizajn, i ideja. I svidja mi se sto si otprilike konstantno u God Mode-u hahahaha.
Totalno u igri si pravi gospodar i imas taj prokleti osjecaj nadmoci i toliko neprijatelje pravis glupima da oni zapravo sami sebe ubijaju(ko je malo igrao igru shvatit ce).Mene ne zanimaju uopce ocijene jer ako se meni igra sivdja onda mi se svidja pa makar ona dobila 2/10 jer ne svidja se svakom ista igra,kao sto neko obozava samsung s3 i dat ce mu ocijenu 10/10 a meni se uopce ne svidja meni je ipak iphone car,taj primjer sam dao iskljucivo zbog teme koja je veoma popularna a to je iOS vs Android svatko ce reci svoje tak da to meni nije nikakvo mjerilo svima je dobro poznata stvar s IGN-om i drugim vecim recenzentima ako hoces vecu ocijenu Plati :cash:
P.S Nemojte krivo shvatit ono u vezi iphonea i samsunga to je bio samo primjer.Po meni i jedan i drugi nisu perfektni i bez mana
Igrao si?
Dishonored review • Reviews • Xbox 360 • Eurogamer.net
i
Dishonored Video Review and Ratings | GameTrailers
Ja obicno samo ovo dvoje citam/gledam, prijaju mi. Ni ne znam koju su ocenu dali, sacu da vidim…
Takodje, moj ukus je obicno nesto izmedju GT/EG.
Ocene su odlicne, ali mozda malo mlake za ono sto su ljudi ocekivali, kao sto sam se i pribojavao - ljudi zele novi bioshock/thief/half life ali moderne igre to jednostavno ne isporucuju.
Svakako da Dishonored ne treba ni slucajno propustiti - kriticari su cesto prestrogi prema igrama koji izazovu toliki hajp da posle malo razocaraju u nekim elementima, a skloni su da daju previsokih 9 i 10 nekim malim, indi, originalnim igrama od kojih nista ne ocekuju. Vecini ljudi te ocene ne znace nista i uzivace u osecaju nadmocnosti Korva nad neprijateljima, visokobudzetnom skriptovanju i mehanici kojoj ce verovatno oprostiti sitne nedostatke na racun prethodnog.
Poslednja recenica gametrailers review-a otprilike sumira i moj utisak - odlicna igra, ali fali joj ono nesto da bi bila istinski klasik.
Izgleda da ce s ovom igrom biti slucaj “joj sto bih voleo da ti dam devetku, ali prosto ne mogu”. Svejedno uzimam.
tko god ovoj igri da ocijenu ispod 9 taj ili ju ne razumije ili ju uopce nije igrao jer ovo je sasvim novi IP koji je toliko prokleto potreban u danasnje vrijeme,ali jbg sve ovisi kak se kom sta svidja ali u ovoj igri mozes igrat kako ti hoces kao sto sam reko meni je ovo jedna od najboljih igara ove godine
Pa, nema tu sta da se razume, nije “rat i mir” nego igra sa relativno prostom pricom i mehanikom, i ne bas narocito inspirativnim okruzenjem.
Novi IP jeste potreban, svima su dosadili rimejkovi i nastavci. Ali mislim da kreativnost developera ogranicava trenutna generacija konzola. Ovu cinjenicu nije tako lako razumeti, ni objasniti, ali meni je ona vrlo ocigledna.
Sto se tice ocena, jedan Uncharted 3 je takodje dobio 8 a evo igre koja je upravo dobila 9 na eurogameru
NiGHTS into dreams gameplay 1 - YouTube
Poredjenje ocena razlicitih igara je mixing frogs and grandmothers. Igra se uporedjuje sa ostalima u svom podzanru, prethodnim nastavcima, ako ih ima, a onda uporedjuje sa ocekivanjima, ambicijama, obecanjima, budzetom, cenom kostanja i replay vrednoscu multiplay komponente ako je ima, da bi se na kraju to izlilo u konacnu ocenu.
Profesionalni kriticar to sve mora da uzme u obzir, dok obican igrac moze beskrajno da uziva u igri ukoliko potrefi njegov ukus i mozda popuni neku prazninu koja mu nedostaje u drugim igrama.
Uvek je najbitnije sta se kaze u opisu - zato opise treba vise citati/gledati - a sami opisi su cesto umetnost za sebe na dobrim sajtovima. Ocena je sinteticki derivat iz nemerljivih kategorija kao sto su “igrivost”, “prezentacija”… Ona ne moze da uhvati duh igre vec sluzi samo kao apstraktna referenca za mejnstrim publiku i, recimo, predstavlja glas javnog misljenja. A ukus igraca, sto je stariji, postaje vise profilisan i usmeren tako da tacno zna sta hoce. Recimo, ja danas znam da me apsolutno ne zanimaju sve one potezne i ratne simulacije kojima Kuzmanovic daje suludo visoke ocene u svetu kompjutera a nekada sam se pitao sta u tome ima toliko privlacno i bio spreman da im pruzim sansu. Nekada, kada nije bilo ovakvo izobilje dobrih igara, i potrebe da se vreme posveceno igrama balansira sa drugim aspektima zivota - ali i drugim zabavnim sadrzajima kojima nas obasipaju sa svih strana.
Wow, koliko je dobra igra, stavljam na download odma’
Prosto me odusevio Gameplay…
Moj tip, stealth igra
Evo potvrde zasto toliko hvalim ovu igru
In CVG’s Dishonored review our reviewer gave Arkane’s stealth adventure an impressive 9.5 and called it “one of the greatest games of the generation.”
Kriticari ne prodaju igre, oni su mizarna manjina u svetu GAMING WORLD, oni u vecini slucajeva znaju da odmognu developerima i ako je igra mnogo vrednija nego sto je to stvaro ocenjena, prodavanost igre pa kupci daju najbolju ocenu. Ako je neki amerikanac napisao…
ukusi, ukusi, ukusi…
More da priča ko šta hoće, igra je mama!