Dishonored 2 First Update: New Game Plus, game fixes and more...

If you’ve wondered what it would be like to combine Empress Emily Kaldwin’s all-new abilities with Royal Protector Corvo Attano’s signature powers, you’ll soon have the opportunity to do just that. Next week Dishonored 2 will get its first free Game Update, which – along with various improvements based on player feedback – includes New Game Plus. With this new mode, you’ll be able to combine Emily’s Mesmerize with Corvo’s Devouring Swarm – or create any other custom combo of multiple powers that you can you imagine.

Unlocked once you complete Dishonored 2 with either Emily or Corvo, New Game Plus lets you begin anew with either character, but this time you’ll have access to the full suite of abilities from both of the game’s heroes. You’ll also start your new playthrough with all the Runes and Bonecharm Traits you’ve collected from your previous game, but you’ll be able to re-assign those Runes so you can choose the powers you want.

“Dishonored players have asked for it, so now New Game Plus is here for Dishonored 2,” says Creative Director Harvey Smith. “If you’ve ever wanted to make higher-powered characters, now’s your chance. If you’ve wanted to play Emily Kaldwin with Possession or Devouring Swarm, or Corvo Attano with Domino, now you can. We’ve been having fun with it here at Arkane Studios, and we hope you will too.”

The first of two free updates, Game Update 1 releases today as a beta on PC, then will release in full for PC, Xbox One and PlayStation 4 on Monday, December 19.

Game Update 2 will arrive in January, and will include two new features: Mission Select and additional Custom Difficulty Settings, the latter of which allows you to further tailor Dishonored 2 to your playstyle and adjust the challenge based on a wide array of settings. We’ll have more info on Game Update 2 soon.

GAME UPDATE 1 RELEASE NOTES

New Game Plus mode!

New Quick-Access Wheel option for hiding/unhiding items

Fixed Oraculum false-kill count in Royal Conservatory

AI detection tweaks to clarify when players are detected or not

AI locomotion improvement for running

Fixed various Bonecharm effects (Strong Arm, Spiritual Pool, etc)

Fixed a problem in slow-motion where some inputs were ignored

Blood Thirst: various enhancement and fixes

Killing an NPC with their own bullet is now more reliable

Tweak for mana potion refill speed, depending on difficulty

General performance and optimization improvements

Fixed various game logic issues

Fixed various User Interface issues

Izvor:

1 Like

Sad su se setili da ovo urade…

Bolje ikad nego nikad :smiley: Ja sam odmah pokrenuo igru iznova, sad igram kao Corvo i planiram celu igru da pređem neprimećen i bez ljudskih žrtava. New Game + će biti neverovatno zabavan zbog ove mogućnosti da se kombinuju moći, zamisli samo.

Super vest. Ovo su najavljivali vec neko vreme. Sada definitivno moram jos jednom preci igru, ovaj put na high chaos i driblati sa mocima kako hocu.

@loodacha kada budes igrao bez zrtvi, uvek u toku misije proveravaj u stats-ima da nije slucajno bilo neko ubistvo. Namerno kazem slucajno jer se meni nekoliko puta desilo na kraju da vidim neki kill, a pojma nemam kako i zasto. Jedino sto znam je kada krenes da onesvescujes protivnika, a drugi kreni ka tebi macem i rokne njega, to se racuna kao kill.

Posebno se racuna assassination, a posebno kill, ali svakako oboje se racuna da je bilo zrtava. Zato proveri stats ako se nesto sumnjivo desi, i onda vratis i checkpoint i ispravis. I naravno save game sto cesce.

1 Like

uh, ne volim da vracam checkpointove da bih izbjegao neke zrtve i slicno. To mi je nekako vjestacki, gubi mi igra draz. (govorim o svim igrama generalno).

Vise volim da krenem i da igram igru opusteno i bez loadovanja checpointa i varanja, pa makar to na kraju ispao high chaos. Neka igra ide svojim tokom, ako neko slucajno pogine neka ga, ne treba to ispravljati.

1 Like

Idem na ghost + low chaos, tako da niko ne sme da me vidi. Samo gušim i krijem neprijatelje. Jedino što sam se izgleda propisno zaje*ao je što sam uzeo Corvo-a, pa još krenuo bez moći da igram, jer je mnogo bolje da se uzmu moći zbog raznoraznih kombinacija, ali ništa zato, ovo je sad prava šunjalica od igre. Splinter Cell 1845! Prvu sam misiju već pregazio, a bojim se onih tamo misija, sa vešticama, ali kad drugi mogu na najvećoj težini, mogu i ja na medium valjda :smiley:

@S.T.A.L.K.E.R Ja takođe volim tako da igram, ali prvo - ova igra meni predivna i zaslužuje još jednom da se pređe, drugo - jurim achievement-e koji zahtevaju to šunjanje i treće - ja kad god pustim tako gameplay sam da teče, završim na high chaos sa svim mrtvima. Ne mislim samo na ljude, svi pacovi, sve mušice, ponekad i moj lik završi mrtav, očito sam magnet za nezgode :laughing:

Pa da, ali kada ides bez i jedne zrtve, a na kraju se desi da njih ima, a ti ne znas kako i zasto, to je vec druga stvar. Nje bilo tvoje namere. Mislis da si uradio sve kako treba, a na kraju vidis bio jedan kill, bas bude bzvz. Igra je to, ne moze da bude sve kako si zamislio.

I ovo nje varanje, jer ti ne vracas checkpoint da “ne bi ubio nekog, kog si vec ubio” ili “okajao svoje grehe”, nego u slucajevima kada se nesto sumjnivo desi, sto nije direktno tvoja krivica, Kao primer opisan gore.

Ja sam zavriso igru sa nekoliko kill-ova, bez ijednog assassinationa, znaci nijednom nisam direktno ubio nekog.

To su valjda neki glitch-evi koji će biti popravljeni, negde sam naišao na komentar da

ako uspavaš u 5oj misiji neke dve veštice, one nekako završe mrtve i računaju se kao kill-ovi, pa valjda trebaju u potpunosti da se zaobilaze do izlaska patch-a. Ima gomila informacija na internetu, igra je valjda poprilično neslavno prošla na PC-ju, prepuna je bug-ova.

WTF, što mi ne rade spoiler tag-ovi. Paging Dr. @ninja & Dr. @robotnjik

1 Like

Ima i to neku svoju draz, kad neko zagine a da nisi ti kriv. Prvi put kad sam igrao Stalker Call of Pripyat svi glavni likovi su mi izginuli na toliko glup nacin (neki grom ih pogodio, jer su se idioti zaglavili uz neko drvo dok su bjezali ka sklonistu), ali nisam restartovao, samo sam nastavio.

Shvatam o cemu govoris, radio sam to i ja svakako, ali opet ne svidja mi se sad neko bas intenzivno resetovanje checpointa zbog nekih najsitnijih greskica, a sve to da bi neka misija bila perefktno izvedena. E to je varanje. Probaj da bez loadovanja save odradis misiju sa S rankom (tako je bilo u poslednjem MGS-u cini mi se), e to je perfektno predjena misija :smiley:

Naravno ne govorim ovo tebi, nego samo pokusavam da objasnim moju poentu.

2 Likes

Znaš li ti kad bih ja tako prešao neku igru na “silent” način? Dan posle nikad :laughing:

1 Like

Jos bez moci, au. To kada predjes stvarno bude Achievement. Samo hrabro tj.samo tiho :slight_smile:

Negde sam video da igra ima Achievement da 5 puta ubijes istu osobu u istoj misiji, onoj sa vremenskom manipulacijom. I to je moguce! Kakva je to igretina.

Malo vise iritira nego sto drazi :slight_smile: Ali ok, shvatam sta hoces da kazes. Ides, pa kako bude. Ja sam bukvalno na kraju tako i zavrsio igru. Ali mi ipak bilo krivo zbog tih nekih neobjasnjenih smrti.

Dishonored 2 je definitivno remek delo, po meni. Clockwork mansion mi je najomiljeniji level u poslednjih 6-7 godina sigurno, ako ne i više. Ne mogu naglasiti dovoljno ovaj svoj stav, ali remek delo! Ništa manje.

1 Like

znaci bolji je od prvog dijela?

Meni zao sto nisu u Dunwall-u vise, obozavao sam ga.

1 Like

Ma kakvi, uzeli su prvi deo i samo nadogradili, Emily se totalno ponaša i oseća kao zaseban lik, drugačiji je gameplay sa njom, Corvo je već oprobana receptura, grafika je lepša i bolja, posvećenost detaljima na maksimalnom nivou, jednostavno predivna igra. Zaista svaka preporuka, više će ti se svideti jedna misija u Dishonored 2 nego ceo Dunwall. Nemoj me pogrešno shvatiti, 1ca mi je takođe veoma draga, ali dvojka je stvarno nešto posebno, barem meni.

Ja se ne secam da mi je neka igra toliko okupirala paznju kao kada sam prelazio Dishonored 2. Da nije bilo i mnogo dobrih drugih igara, goty bez pogovora.

Inace, u Dunwallu si u prvoj i zadnjoj misiji. A kao sto sam pisao ranije, prvi deo izgleda kao demo naspravm nastavka. Toliko je unapredjena u svakom pogledu.

znaci da pocupam kosu sto nisam iskoristio sansu da ga nabavim za 25 e…

@loodacha moraš zatvoriti spoiler tag [/spoiler] a tebi je bilo [spoiler], falilo /.

1 Like

Nista loodacha, restartuj checkpoint i ispravi spoiler :smiley:

2 Likes

@robotnjik je glavni zlikovac u trećem delu Dishonored serijala :laughing:

1 Like

Kako sam mislio da će biti isuviše teško, baš sam lepo prošao. Nisam skupljao runes i ostalecollectibles u igri, već samo jurio da pređem misije, ali sve u svemu, 5 achievement-a odjednom i po prvi put neku igru da pređem na ovakav način, pošto sam više “high chaos” kind of guy :blush:

2 Likes