Dead Island

Razvojni tim: Techland
Izdavač: Deep Silver
Engine: Chrome Engine 5
Platforme: Microsoft Windows, Xbox 360, Playstation 3
Žanr: Horror Action Adventure
Datum izlaska: kraj (avgust) 2011

Dead Island predstavlja open world igru koju razvija poljski studio Techland nama poznatiji po serijalima Chrome, Call of Juarez i Xpand Rally. Gameplay je baziran na izvođenju iz prvog lica uz podršku za četiri igrača u co-opu. Fokus je stavljen na borbu hladnim oružjem, budženju oružja i RPG elementima u vidu experience i skill tree sistema. Radnja igre je smeštena na izmišljeno turističko ostrvo Banoi. Priča počinje nakon što se glavni junaci bude nakon burno provedene noći i otkrivaju da se na ostrvu dogodila “epidemija” zombija. Odsečeni od ostatka sveta, četvoro glavnih junaka koji su nekim čudom ostali imuni na zombifikaciju kreću u misiju spašavanja preostalih preživelih, traganja za odgovorima šta se zapravo dogodilo i načinom da se spase pre nego dožive sličnu sudbinu.

https://youtu.be/Bwtr_-4vz6gDead Rising na ostrvu?

Daj bre ovako bruka grafika i oni to iskoriste za zombije, nije fer. :slight_smile:
Trailer je “bolesno” dobar. :slight_smile:

Da, bas videh ovu igru neki dan i najezio sam se uz trailer ( bolji mi je onaj reversed bio ) i onu laganu muzikicu koja ga prati :ju:

11 minuta walkthrough

Dead Island Video Game, To Kill Time Gameplay Walkthrough | Video Clip | Game Trailers & Videos | GameTrailers.com

Igra vec sada izgleda brutalno. Nesto sto se defo mora imati. Pogotovo sto me podseca na L4d samo malo prosireniji i raznovrsniji. UUUUUUU can’t wait !!!

To Kill Time Gameplay Walkthrough:

[video]http://www.gametrailers.com/video/to-kill-dead-island/714102[/video]

Evo da i ja nesta objavim prije predatora :smiley: :smiley: :smiley:

Dead Island je horor avantura iz prvog lica, smještena u nekakvo odmaralište na ostrvu pored Papue Nove Gvineje, naseljeno zombijima različitih vrsta, oblika i veličina. Igra ima otvoreni, sandbox gameplay i već sada izgleda kao da će komotno upasti među najveće hitove ove godine.

U to se možete uvjeriti u najnovijem 12-minutnom video prohodu, velikodušno objavljenom od strane izdavača Deep Silvera. Prikazan je značajan dio početnog istraživanja ostrva, a naracija Deep Silverovog brand menadžera će vas pobliže upoznati sa sočnim detaljima borbe protiv zombija, kao što je onaj da im možete strateški lomiti ruke i noge.

Chrome Engine 5, na kojem je Dead Island napravljen, ne zaostaje previše sa CryEngineom 3 i po svemu sudeći, čini ga jednom od najljepših igara u zadnjih nekoliko godina.

Izlazi u avgustu ove godine. Opremite se lopatama i kaktusima na vrijeme.

Robotnjik je već to postovao u temi Dead Island :smiley:

[SIZE=“2”]Gameplay u trajanju od 20 minuta:[/SIZE]

https://youtu.be/pVzRo39P31I

Daaa :confused: Samo forsiraju zombije ali ja bi vise voleo neku “normalnu” vojsku da se gazim sa njima po ovakvom ostrvu :slight_smile:

Pa dobro nije bas sve sa zombijima…imacemo ove godine dosta dobrih igara,poput MW3 i B3

Cover


[SIZE=3]dead island box art needs longer incubation[/SIZE]
dead island nailed its first cinematic trailer, and followed up with an amazing preview. Comparatively, the box art looks a bit lifeless. A fresher concept that took us two minutes to create can be found after the break, along with official box images.

Kako je mocan Cover,nadam se da ce i igra biti mocna…

**[SIZE=4]Screenshots:

[/SIZE]**

Ovaj gameplay mi izgleda kao neki mix Left4dead 2, Fallout 3, Dead rising 3 sa ambijentom Far cry-a, bice ovo lepa zanimacija :smiley:

umm,pravo cudo kako ste vi svi nekako presli preko cinjenice da je u tom traileru devojcica bila ujedena i bacena kroz prozor (nis lepse od malo porodicnog nasilja u video igrama) i to sve uz smirujucu muziku.xD
Vidim da igra obecava,mada mi se nekako cini ko da su ubacili Dead rising i Left 4 Dead u blender.

Well, kada je u pitanju zombie žanr sve ovo je prihvatljivo, tj stvari se posmatraju se drugačije kada krene zombie apokalipsa :smiley:

**[SIZE=4]Screenshots:

[/SIZE]**https://youtu.be/RqzUJLUpKfk