Darksiders II: Novi info o igri 25.01.2012

Pre dva dana Joe Mad Madueira je dao intervju za IGN.com o nama dragoj i iscekivanoj igri Darksiders II.

Izvukao sam najbitnije i najzanimljivije stvari iz intervjua pa da podelim sa vama.

Za razliku od War-a, Death je mnogo brži i agilniji i poređenja radi, mnogo ga je lakše uporediti sa princom iz POP trilogije nego recimo sa Kratosom iz God Of War-a.

Opet očekujte mnogo dungeon exploration-a, neprijatelja i zagonetki. Takođe će biti mnogo više bossova čija će borba ovaj put biti mnogo spektakularnija i zanimljivija i teža (boss fight-ovi su možda bili i najslabija tačka prvog dela).

Igra će biti četiri puta veća od prvog dela. Osim glavne priče, u igri ima puno NPC-jeva sa side questovima, koje možete ili ne morate preuzeti i rešiti. Svaki quest naravno donosi zanimljive nagrade.

Ubačeni su light RPG elementi. U zavisnosti od tipa oklopa (ima ukupno tri glavna oklopa), Death menja klasu. Slayer, Necromancer ili Wanderer. Zavisno od oklopa, svaka klasa ima svoj skill tree ala diablo, pa tako npr. ako uzmete necromancer klasu, možete npr. da otključate suludu magiju kojom ćete stvoriti hordu eksplozivnih zombija koji služe kao štit.

Death dobija novi item zvani Ghost Hook. pomoću nje možete da privučete neprijatelje, hvatate se za kuke da bi preskočili delove gde ne možete ići peške, ili se hvatati za zid.

Na pitanje da od izlaska prvog dela, igru upoređuju sa Legend Of Zelda i God Of War, Joe Mad je odgovorio: _Laskalo nam je što su nas uporedjivali sa fantastičnim igrama a ne sa nekim smećem. Sličnost naravno postoji, ali u današnje vreme teško je napraviti nešto a da ne bude upoređivano sa nečim što već postoji. A što se tiče God Of War-a, više vremena smo proveli da igra NE izgleda kao GOW. Dešavalo se da napravimo jedan manji deo igre, pogledamo kako funkcioniše, i dođemo do zaključka da tako nešto postoji u GOW serijalu i kažemo, ne možemo da stavimo ovo, ajde da smislimo nešto drugo. _

Tačan datum izlaska još uvek nije potvrđen ali svi bruje o tome kako igra izlazi u drugom kvartalu 2012.godine

Ovaj Ghost Hook Zvuci Mnogo Zanimljivo :smiley:

Iz celog texta najvise mi se svidja

igra će biti četiri puta veća od prvog dela. Osim glavne priče, u igri ima puno NPC-jeva sa side questovima, koje možete ili ne morate preuzeti i rešiti. Svaki quest naravno donosi zanimljive nagrade.
mislim da je to pun pogodak,jedva cekam :tap:

Posto vidim da svi nestrpljivo cekaju izlazak Darksiders II, evo necega sto vam moze malo prekratiti cekanje. Naime, ceka nas roman i World bible Darksiders niverzuma.

Roman naziva Darksiders: The Abomination Vault je najavljen za izlazak u maju, te ce da prati dogadjaje 1000 godina pre dogadjaja iz prve igre. Radnja se vrti oko pokusaja Jahaca Apokalipse da sprijece zaveru da se unisti Univerzum.
Roman je napisao Ari Marmell, koji je do sada poznat po radu na Magic: The Gathering i Dungeons & Dragons pricama. Roman izdaje Del Rey, dio Random House-a

Darksiders World Bible je najavljen danas, ali izdavac nije ponudio nikakve druge informacije. Kako obicno biva, ovde bi trebali da nadjemo obimne informacije o item-ima i stanovnicima ovog Univerzuma

Darksiders novel, World Bible on the way - GameSpot.com

darksiders odlozen za avgust
evo kratki Q&A
Darksiders II | Darksiders II Release Date