Dark Souls - Switch edition

Petkom:

8 Likes

Legendarni Undead Burg. :smiley:

1 Like

Da ne bude zabune, nisam ponijeo da igram. Nego dok sam ovde hoću da gledam tutorijale i da odmah mogu da isprobam neke sitnice.

Inače, nakon što sam pogledao par uvodnih videa igra mi je dooooosta jasnija, jedno što mislim da bi unapred trebao da istražim su lokacije bonfire-a, pošto mrzim kada me igra vrati daleko nazad.

Koristio sam Uchikatanu, međutim izađe da je oštećena pa sam prešao na sjekirče. Imam Knight’s sword, treba mi još +1 strenght i +2 dex da bi mogao da ga koristim, onda sam spreman da idem da ubijam sve ostale karakondžule.

Ubio Capru i onog na mostu, i naravno restardiranog viteza.

Ne znam koliko si upoznat sa Souls igrama. Mada sudeci po postu nesto kontam da se tek upoznajes sa igrom i njenim mehanikama. :smiley:

Doslovno početnik, probao DS1 par puta i pošto mi ništa nije bilo jasno gasio. Evo sada sam pogledao par tutorijala, pa ćemo da vidimo koliko će me držati interesovanje. Ako se zapalim za igru-odlično, čekaju me još četiri soulsborne igre. Ako ne… well.

Plus Sekiro, Code Vein, Surge, Mortal Shell, Star Wars, Nioh 1 i 2… ima tu jos soulslike naslova. :rofl:

Posto ti je svet souls igara nepoznanica, preporucio bih ti da pratis neki build cisto da imas neki vodic u kojem smeru da se kreces. U suprotnom ima da napravis neki hibrid koji ce u najbolju ruku biti beskoristan. :rofl:

Predlozio bih ti DEX build, cisto da naucis koristiti roll koji je u svim soulslike igrama veoma bitan. Pa ce ti to dobro doci ako nastavis sa Souls naslovima. Pogotovo kada budes igrao Sekiro i Bloodborne gde nema stitova pa je izbegavanje i parry jos bitniji.

Oruzja mozes da popraviljas mislim kod svakog blacksmitha ili ako imas repair powder.

Posle smrti igra te uvek vrati na poslednji bonfire gde si ‘‘odmarao’’. Kasnije u igri dobijes opciju da putujes izmedju njih, sto ce ti olaksati malo kretanje i backtraking ako nesto propustis ili preskocis. Ako se dobro secam to dobijas nakon Anor Londo-a ali me nemoj drzati za rec.

1 Like

Dap, nakon sto poprica sa Gwynewere, princezom, otkljucava mu se fast travel. To je bukvalno poslednje sto radi na zom mestu.

1 Like

Žao mi je što zatrpavamo Switch temu, ali i ovako je mrtva :smiley:

Elem, dex mi je 20, str 18, i vitality skoro da nisam dirao (12), i endurance 13 mislim.

Treba mi +2 str za korištenje knight sword u jednoj ruci, u principu svidjelo mi se oružje zato što (a možda debelo griješim), ometa veće protivnike, dok Uchi samo sjecka, ali njihovi napadi idu normalno.

Parry nikako ne mogu da pogodim nikako, kontao sam da uzmem i da vježbam u jednom području samo parry, kontam da ako u nešto vrijedi uložiti vrijeme, to je u parry.

E sad, nakon onog centralnog bonfire-a otišao sam u Undead Burg, ne znam je li bilo bolje da odem u crkvu?
Takođe, sada se držim Knight Sword/Uchi/sjekirče oružja, pošto ništa dugo da valja nisam našao. Je li ima tu preporuka za neka oružja koja vrijedi ganjati? Isto važi i za armor, doslovno sam u malo boljim krpama u odnosu na one koje sam dobio na početku.

I da, ako držim blok i npr Knight me udari i skine mi malo vitality bez obzira na blok, je li to vezano za stat štita ili ima veze i moj str recimo?
Uglavnom, mislim da ću sada uzeti da se praksam sa parry i roll pošto vidim da ovo ne koristim, a trebao bi.

Oruzije ti zavisi od builda koji ganjas. Ako ides dex onda ti je uchigatana vrh. Ja sam celu igru sa njom obrnuo. Ako ipak vise volis strength, probaj da ugrabis black knight sword. On ti se dropa od Black Knighta koji se nalaze u tvojoj blizini.

1 Like

Kao sto Miki kaze, koristices oruzje koje ti je potrebno za build. Oruzja scale-uju sa statovima, strength, dexterity, faith, miracle. Iz tog razloga je Uchi odlican za DEX build jer scale-uje sa dexterity-jem. Mada i tu imas opcija, neka od boljih su ti dostupni tek kasnije u igri tako da je Uchi ili Black Knight Sword/Halberd odlican izbor jer ih dobijas relativno rano. Mada kod BK imas drop rate pa je moguce da ti i ne ispadne. :rofl:

Na dobru stranu si krenuo. Moras da aktiviras dva zvona, jedno od ta dva je bas u tom smeru. Mislim da je Undead Parish, moras da se popnes gore na krov gde te ceka boss fight. Mnogima omiljeni. :rofl:

To zavisi od damage reduction-a koji ima shield. Ako ima npr 100% physical onda ti nece skinuti hp ako se branis od physical napada. Svaki shield ima 4 reduction kategorije. Physical, Magic, Fire i Lightning. Pa u zavisnosti od protivnika mozes da menjas shield.

Roll ti je must, posto bosovima ne radis parry. Pa ce ti roll u pravo vreme cesto spasiti glavu. :rofl:

Roll ima 3 kategorije ispod kojih imas jos ali za pocetak je i ovo dovoljno. Slow, Medium i Fast roll. Slow je neprihvatljiv, tako maltene niko ne igra. Vecina igra sa fast roll mada i medium roll moze da bude odlican. Obrati paznju na to, poskidaj neke iteme sa lika i vidi kako ti funkcionise roll tada. Bitna je agilnost u igri, da si pokretan pri izbegavanju udaraca i napada jer ce te neki one shotovati lagano. :rofl:

Zato je i DEX build jedan od boljih, jer se lepo slaze sa ovim nacinom igranja, gde si brz i pokretan u izbegavanju i za kratko vreme pravis solidan damage sa par brzih napada i onda nazad u odbranu, izbegavanje i citanje pokreta.

Vitality manje vise i nije kiks ako si spretan u izbegavanju damage-a. :smiley:
Ali endurance ti je obavezan, on ti je zaduzen za staminu i equipment load. Stamina ti je kljucna u ovoj igri, ona ti relugise broj udaraca i broj roll-ova koji mozes da nacinis. Pa je zato na pocetku jako bitno da sto vise poena ulozis u endurance.

Kada naletis na Havel-a. Knight koji ima zub od zmaja za oruzje, pokusaj da ga ubijes. Daje odlican ring koji ti povecava equip load za 50%. Sto ce ti biti ogroman boost u tom momentu i vredi malo mucenja. Sve u svemu srecno i prepare to die jer ce biti mnogo umiranja. :rofl:

1 Like

Nisam stigao ranije da odgovorim, pa samo da kazem-hvala na postu, odlican je!

E sada pitanje, kada sam dosao do onog steneta ili vepra, sta li je vec (kod drugog knighta), mac mi se odbijao. Pitanje je: je li se odbija zato sto trebam da koristim piromancy/bombe, ili samo treba naci gdje nije oklopljen?

Zanima me je li igra insistira na borbi pod pravilima igre, ili je fleksibilna?

Vepra treba da navuces na ona koplja sto su zabijena u zemlju i gore. Ima ih po coskovima mape. Najlaksa ti je ona desna strana kako udjes kod njega. Znaci pored stepenica, tu je i uzan prolaz i lako ga je navuci bez da ti naskodi.

Edit: btw, zna da bude fleksibilna. Zavisi od protivnika. U slucaju bitke sa veprom, idu pravila kao sto sam naveo iznad.

1 Like

Na kraju sam ga ubio sa piromancy, poslije toga sam rijesio onog baju polu-skorpiona, polu gromovnika, i nakon toga Gargojlove koje je Collector spominjao. Sada je red na onog zmaja, iako nisam siguran kako mogu da ga izazovem da sidje sa onog zamka da se bori.

Zaobidji zmaja. On je too much za tebe u tom trenutku. Ima jedna fora kako da ga ubijes ali je dosta zamorno, glupo i zahteva dosta vremena. Juri drugo zvono.

Zazvonio sam to zvono, iza dva gargojla. Sada sam ubio Madame Butterfly, ostao mi je zmaj da idem na njega.
Dusa Madame, da li da koristim za duse ili da cuvam za to neko unapredjenje oruzja koje pise?

Znam za trik sa gadjanjem repa, to mi je bas cheap. A dmg sada pravim ~140, kontam da bi mogao da se poguram sa njim.

Ako bi neko admina prebacio postove u Dark Souls temu poato bi nastavio sa pitanjima.

Elem, zaginuo sam nekih pet puta kod Capre Demona, dva puta sam bio na dva udarca od toga da ga ubijem, medjutim oni kerovi i njegovi skokovi me ubise. Procitao sam da ljudi dosta varaju u ovoj borbi, pa me zanima kako su prelazili ovu sto su presli igru, neki exploit ili ste isli na borbu pa kada prodje-prodje?

Istina, ali dobije Drake Sword ako se ne varam, neko vreme je OP i bukvalno one shotujes mnogo toga u igri. :rofl: Tako da vredi malo cimanja ako je nov igrac i ima problem u toj zoni.

Moonlight Butterfly se zove taj boss. Njihove duse ti je najbolje cuvati za weapon. Tih 5-10-15k soula sto daju uvek mozes da isfarmas ali ako potrosis boss souls to je to do sledeceg NG+. Tako da ih cuvaj, mada ako planiras jedan playtrought i samo cisto da predjes igru onda mozda i mozes da iskoristis cisto da nabijes lvl ili uzmes neki item koji ti je od koristi u tom momentu.

Capra je zajeban posto je agresivan, ima ta dva psa plus je prostor mali. Ako se dobro secam mozes da iskoristis one stepenice da ga odvojis od kerova. Pa gledaj da ubijes njih nekako pa onda 1 na 1 sa Caprom.

1 Like

Na kraju sam ga tako dobio, odvojio pse od njega i onda ga lako rijesio.
Poslije toga ubio onog sto udara sa zubom zmaja, pa cu sada ponovo ici u onu cudesnu sumu.

Ja sam negdje na polovini igre. Utisci su mi poprilično podjeljeni, ne znam ni kako bi objasnio dosadašnje iskustvo.
Sa jedne strane, na početku igre sam imao sreće sa dropovima oružja (Knight sword), brzo istražio koji mi statovi trebaju i nagrajndao dovoljan str i dex, te mi je doslovno igra postala toliko lagana da vrlo rijetko ginem, i to je obično kada me onaj lavi zmaj gurne sa mosta.

Čini mi se kao da sam varao u igri zato što sam online tražio koji su statovi potrebni za mač i štit koje imam (dok nisam znao kako se gleda), ali opet kad vratim film imao sam svega tri google pretrage u vezi igre i pitanja koja sam postavljao u ovom threadu.

Sa druge strane, ostao mi je Blightown i Deep da istražujem, u Firelink mi nema firekeeper-a, i mogu reći da mi apsolutno ništa nije jasno. I u Deep i u Blightown sve što me zakači izaziva trovanje ili neki drugi efekt, kao da oprema koju imam nije odgovarajuća za ovaj dio. Uzeo bih da proguglam šta od onih moss trebam da koristim, ali se plašim da će igra ponovo da postane prelagana za igranje.
Mislim da sam sam sebe opljačkao za zadovoljstvo istraživanja koje su drugi imali, a opet, nisam uopšte puno gledao po netu šta i kako se igra.

E sad, što se tiče igre, ne mogu da ne budem oduševljen sa level dizajnom, i mislim da nema igre koja može da se usporedi sa Dark Souls. Najbliže bi bila neka Castlevania ili Metroid, samo u 3d okruženju i u daleko primamljivijem paketu. Borba sa trenutnim statovima i opremom mi je doslovno formalnost, tako da isčekujem Deep i Blightown da zaginem zadovoljavajući broj puta.

Btw igram kao Knight, vrlo malo radim roll (iako nisam opterećen i lagano se može izvesti), sa dominacijom mača i štita. Stagger sa ovim štitom je nepostojeći, dok mač sporost nadoknađuje sa odličnim dmg (250-300dmg u zavisnosti odakle udaram).

To za level dizajn se apsolutno slazem. Kec mi je i najbolja igra u trilogiji upravo zbog toga i price koja stoji iza. Sa druge strane, spremi se za Blighttown. :grinning:
Jako dosta igraca je pizdilo na tu regiju. Sve je poison, nezgodne lokacije i imas dosta istrazivanja. Mada meni je Sen Fortress nekako ostao u secanju kao nakgora lokacija, inace tvoja sledeca destinacija. :stuck_out_tongue:

2 Likes