Dali se isplati sad kupiti konzolu?

Za nekoliko mjeseci se ocekuje xbox scorpio i novi sony.
Dali se onda isplati uzeti sad xone ili ps4 ako ce mi ona trajati nekoliko mjeseci?

1 Like

Xbox One je postao jakoo jeftin. Kako kazu Scorpio nece uticati na XO, tako da slobodno

Sad ti je najbolje vreme. Em nikad nisu bile jeftinije em imas brdo igara. Ps4 ti je jeftiniji za kupovinu igara i kod nas ti je vece trziste igara za njega.

Pro je već izašao, a Scorpio još nema konkretan datum izlaska, tih “par meseci” mogu biti 2 meseca, a mogu biti i 11. Lično očekujem da će opet sve nabiti u Novembar.

Međutim, Scorpio je i dalje Xbox One, isto kao što je Pro i dalje PS4, te igre moraju raditi i na starim i novim konzolama. Otkud ti to da će te konzole imati nove igre?

Kupi Slim konzolu po tvom izboru i igraj dok igre izlaze za konzole. A o novijim konzolama razmišljaj tek kad najave sledeće generacije, ne ove stop-gap mere.

1 Like

Ima milion verzija negde kazu da je to nova generacija a negde da je jedina razlika u 4k.
Nzm sta vise da mislim…

http://www.xboxrepublika.com/shop/konzole-xbox/xbox-one-s-500gb-igra/

Ne ocekuje se novi Sony. Scorpio ce tek krajem godine. Ova generacija je jos veoma aktuelna.

Cudi me da igra po izboru nije Titanfall 2 :joy:

2 Likes

Oni koji tvrde da je nova generacija su budale koje misle da bi trebala biti nova generacija, jer je u Scorpio jači hardver no u Xbox One i PS4, uprkos svemu što su rekli Sony i MS. Sve dok ne vidiš nakon Playstation broj 5 ili dok sam MS ne kaže da počinje nova generacija, ne počinje nova generacija. Switch tu malo zamućuje vodu, kao i ova mid gen poboljšanja.

Kupi šta ti odgovara, ili kupi PC. Nova generacija će tek početi za 2 ili 3 godine najverovatnije, kada se pojave novi procesori, do tad teško.

Previše svi objašnjavaju ono o čemu niko pojma nema. MS se, još uvijek, nije zvanično oglasio da li je u pitanju nova generacija. Ja sam prvi rekao da će to biti slučaj, i u koliko ne bude, sam ću javno reći da sam pogriješio.

Ima još do decembra.

Sve se zna, nije nova generacija. Nema vise generacija. Scorpio je za XO isto sto i Pro za PS4. Pokretace XO igre u 4K, u sustini.

Iskreno, po mojoj nekoj proceni jos barem 2-3 godine ce trajati ova generacija… Ukoliko PRO nije next gen, ne vidim zasto bi Scorpio bio? Znaci da bi se igre pravile na 3 fronta (360, One, Scorpio) Bar po mom misljenju mislim da im je to nepotrebno… Kada izadje Scorpio, sumnjam da cu ga kupiti, posto nemam 4K tv, a koliko vidim to mu je glavni adut…

Normalno da se nisu oglasili, jer im još nije u interesu da kažu da li jeste ili nije. Ali, ja sam poprilično siguran da nije. Ostaje da vidimo šta će reći oko E3, kako po pitanju hardvera, tako i po pitanju igara, kada bi trebalo da nam bude jasnija slika.

Biće novih generacija, ali neće biti gubitka biblioteka kao što se to dešavalo ranije. Videćemo vremenom PS5, za Xbox ostaje da se vidi.

360? Ništa bitno nije izašlo na 360 odaaaaavno. It’d dead Jim. Osim možda za sporstske igre, mada je to normalno.

Zar nisu sve objasnili? Ne razumem onda o cemu diskutujemo :slight_smile:

Inace ovo je sjajan trenutak za kupovinu Xboxa, visim da se S prodaje za oko 200e nov sto je prilicno neverovatno. PS4 je osetno skuplji. Nije ni cudo sto se pojavljuje sve vise novih korisnika Xboxa.

Odakle to izvlačiš, izvor neki?

Čim naredna konzola pokreće igre u superiornijoj rezoluciji i fps-u, ona i jeste - u punom smislu, next-gen. Jer predhodna kaska za istom. Imaš igara, kao što je Last Gaurdian, koje rade superiornije na Pro-u i Slim-u nego na običnom Ps4. Po meni je to namjerni zaostatak da natjera ljude da pređu na novije konzole.

Dovraga, pa imao si igara koje su izašle uporedo na Ps2 & Ps3, kao što je bio Tony Hawk ili Armored Core, pa se zna ko je preuzeo baklju za dalje. We shall see!

Da, jesu. Yoshida je rekao da ćemo videti PS5, samo je pitanje vremena. Xbox tu muljavi i nije sigurno sa njima, dok Nintendo ide nekim svojim tempom.

Tako da ono, biće novih generacija, ali možda ne sa svim igračima u isto vreme.

Dok se ne pojave igre samo za novu konzolu to nije nova generacija. Da li je Pro nova generacija? Jok. Ni Scorpio to neće biti dok mu je osnova XO.

Ah… Zavisi. Ako imaš biblioteku igara, u kojoj 95% njih radi bolje na Pro platformi, onda i jeste logičan izbor za nadogradnju. Ali da, eksluzive igraju bitnu ulogu.

Znaš da su izbacili kompletno ESRAM na Scorpio konzoli, za razliku od XO i XOS? Ne treba im pored jačine RAM-a u idućoj inačici. Onda je logično za očekivat da ćemo uskoro vidjeti igre koje XO neće moći pokrenuti. I sad se bori sa igrama, a ne za koju godinu.

Tako da, mislim da spomen na “next-gen” još uvijek ima smisla.

Uzmi sada konzolu i rokaj. Ja sam uzeo PS4 pre dva meseca, i nema vece radosti. Cak iako izadje nova generacija na jesen sto ne verujem, i dalje ima gro igara. Pa leptejebo, onaj ko nije igrao par godina nijednu igru, sad da uzme xbox 360 na miru je tri godine. a gde jos ovo…

2 Likes

I dalje mi nije jasno sta u stvari znaci next gen? Ako ce igre biti iste samo u većoj rezoluciji sta je tu next gen? Ps3 i x360 su bili next gen posto su doneli ogromne promene u svakom pogledu. Smatram da je to bio poslednji next gen. Sve posle su samo nadogradnje.

Uncharted 4 says different :smiley: