Da li konzola kupljena u Americi moze da se se flesuje i radi kod nas?

Drugarica koja zivi u Cikagu moze da mi donese Xbox360Slim 4GB sa Kinetk-om i kod njih je cena ovog paketa 300$ pa me zanima ako je uzmem da li moze da se flesuje i radi kod nas? Hvala

Zašto se ceo forum ulenjio!?!?
Ja bih ti rado pomogao, ali iskreno ne znam… Mogu ti samo reći da će ta konzola najverovatnije biti NTSC, a PAL konzole se koriste u Evropi. (Postoje dve verzije konzola, NTSC i PAL, NTSC pušta samo NTSC i region free igre i obrnuto)… Što znači da ćes morati nabavljati igre formata koje tvoja konzola podržava, a sad da li će one raditi kod nas to NE ZNAM!!! Ima veoma stručnih likova na ovom forumu koji sigurno znaju odgovoriti…

Razlog možda naše lenjosti je što često nailazimo na ovakva pitanja, tako da najbolje pročešljaj forum… Odgovor ćeš sigurno pronaći!!!

kupis nase napajanje za 220v i radice ti samo igre trebaju biti NTSC/U ili region free prosto.

ok,hvala. samo me zanima koliko kosta to napajanje?

Pa bolje ti je da kupis ovde od nasih clanova sa foruma koji drze prodaju/servis…dok ti kupis jos napajanje ima da te izadje koliko i ovde samo sto su ovo PAL konzole :slight_smile:

brate,mene konzola sa kinetk-om izadje 22 000 din. to je mnogo jeftinije nego ovde a ne verujem da to napajanje kosta 80e

22.000 din 300$ …? Oo

pa racunaj dolar ti je 76din izadje 22 000 i nesto sitno

U pa to je onda jako povoljno,ja sam mislio da je mnogo veci odnos dolara i dinara :smiley:

pa jeste ali ne znam da li da je uzimam jer neznam da li ce da radi kod nas,i sta mi treba da bi radila kod nas

Radice,znaci samo nabavi napajanje od 220v i skidaj igre iz NTSC regiona ili region free.A 22000 je neverovatno jeftino za 4GB slim + Kinect(sam Kinect je kod nas ~16000).

Hvala,samo me zanima ako znas koliko kosta to napajanje?

Zar mu nije dovoljno samo da nabavi onaj kabal od utikača do bricka?

ako brick radi na 110 v, onda ne može da se koristi kod nas. ispravite me ako grešim

upravo tako. a napajanje za slimove je dosta tesko naci kod nas. neka tvoj USA drugar pita da li ima tamo neko euro napajanje posto planira da ide “na odmor” sa konzolom u evropu.

Postoji konverter 110 - 220 V (i obratno). Mislim da ga je ortak platio oko 25$ u BestBuy-u, pre dve godine. ( www.bestbuy.com ).

Ako planiras da igras piratske igre, onda ti je svejedno (pod uslovom da imas konverter), ali ako planiras da igras bilo sta originalno, moras da znas da ce biti malo teze nabavljati NTSC igre iz Srbije.

Bas i nije. Moraces da skidas ili NTSC/U ili Region Free. PAL igre ti nece raditi

pa to mu i nece biti neki veliki prob iskreno :slight_smile:

Mislio sam da mu je svejedno u smislu nabavke igara. Samo obrati paznju na info i to mu je to.

ljudi treba vam step down transformator koji je od 150w jer je napajanje za slim 135w, treba prave snage a ne neko od 25 dolara koje izbacuje 50w maksimum…
moze i ta varijanta ali ti stepdown trasnformator od 150w je skup pitaj nekog ko se bavi elektronikom i ima da ti pojasni sta treba za uredjaj kao konzola i TV.
Ja sam lepo rekao coveku sta je najbolje, drugo u americi imas da kupis 220v napajanje jeftinije nego ovde.
A vi koji mu dajete savete sa suko uticnicama i drugim stvarima kladim se da nemam te ni jedan uredjaj od 110v kod kuce. ( za Americko trziste)
Pozdrav