Pa ljudi ih porede jer je gta 5 u 2013. imao sve što ima danas otprilike, i onda imamo CP koji izašao prošle i pretprošle godine gde su se kleli u sve živo i koji ne može da prismrdi igri iz 2013. po tim nekim stvarima. Pogotovo nakon silnog reklamiranja, hvaljenja i šta sve nije bilo pred sam izlazak igre. Naravno da su ljudi očekivali imerziju u neonskom gradu i da deluje živo, da postupci imaju reakciju itd. Jer ako je mogla igra iz 2013. što ne bi mogla i ova nakon svih obećanja zar ne… Well, spoiler alert
Pa CP grad bi trebalo da izgleda kao ona misija gde ides da kidnapujes zensku iz Arasake.
U toj misiji je sve puno na onim balkonima i pasarelama. Tako bi trebao ceo grad da izgleda 24/7 to je kao mega grad buducnosti, pun kao oko. To fali.
Ovaj fazon
Poceo sam DLC… izgleda odlicno.
Ali je malo smor sto nekako nespretno krece.
Ne nastavljas tamo gde si presao igru sa tim narativom.
Nego kao da nisi ni presao igru i prosto skreces na tu neku novu DLC misiju.
Bas jadno, potpuno negirajuci celu pricu koju si izgradio i odabrao.
Nije da je igra imala 10000000 varijabila pa ne moze da se nekako veze dlc za ono sto si igrao.
Za jednu igricu koja se oslanja prvenstveno na dobru pricu ovde je zbog toga prica suplja i glupa.
Ovakav grad bi zahtevao 4x4090 mining rig.
Treba ipak biti realan, koja je gustina u Witcheru? Pokoji seljanin obesen o drvo, setka se, hrani svinje i ljubavise na balkonu. Pritom svi NPC-jevi imaju neke komentare kada “kliknes” na njih, dovoljno da sve deluje zivo i interaktivno. Sve je prepuno neonskih reklama, sareno i dinamicno.
Kada zanemarimo tehnicke probleme na startu, sto vec jesu objektivne zamerke, kao da su se ljudi jednostavno predomislili i odlucili da je ovo odlicna igra. Sve je majstorski rezirano, likovi zanimljivi, vrhunski SF. Kritika ih je iskasapila, srozala cenu akcija koja jeste bila naduvana, na discard nivo, ali kvalitet ce sijati u narednim godinama i decenijama.
Kapricioznost hive-minda igraca i kritike kada odluci da nesto iz nekog razloga ne valja i uhvate se za to kao pijani plota.
Ali tako je sa svim stvarima.
Meni je igra dobra od prvog dana. Ja je hvalim od prvog dana. Ali isto tako samo mi je zamerka jedna jedina od prvog dana.
Jasno je meni da je tehnicki to tesko. Ali opet, to je kljucno za atmosferu igre koja treba da bude smestena u neki mega grad buducnosti.
Da se zna, ja sam 2x kupio
Bas sam ih pogurao…
1x PS4 CD
1x PS5 digi + dlc
I ja sam dva puta kupio, launch na PS4 (UK PSN) i posle kod Batigola na Xbox-u
Ma ja sam kupio CD posto je Sony skinuo sa radnje. Pa posto je CD na EU pa kako su izlazile zakrpe moja verzija nije “vukla” pa ne bih mogao da kupim DLC bla bla…
Na kraju sam kupio PS5 digitalnu verziju za moj US store
Na prvu sam mislio da je ovo plavo 20% Argentina.
Kad smo već kod tog i ja sam je uzeo dva puta za šaku pezosa, ne znam da li se i to broji?