Čudan zvuk pri paljenju računara

Pozdrav ljudi, od pre nekoliko dana sam počeo da imam jedan sitan problem, s obzirom da sve radi normalno, možda to i nije problem, sami prosudite. Pri paljenju računara, prvih minut-dva, čuje se baš bučno kao neko struganje po metalu. Malo sam proguglao i svi kažu da je to neki od ventilatora i da ga treba ukloniti. Mene samo zanima da li je zaista to, jer se to čuje samo kada se komp ohladi, tipa kada ga ugasim, pa ponovo upalim posle 10h.

Pa sta drugo imas pokretno a da moze da struze? Da je hdd i da struze to bi znao i pre toga jer ne bi ni usao u widnows… Tako da neki od ventilatora

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Imao sam i ja ovaj problem , verovatno je ventilator od napajanja meni je vremenom i prestalo samo od sebe ali mozda je najbolje da kapnes malo ulja u mehanizam od ventilatora mozda ce resti problem. Ili da odneses u neki od servisa da ti zamene ventilator.

Konkretno me zanima da li je to zaista problem, pošto meni ne smeta, ali da li to može napraviti neki problem ili ne. Ako može doći do nekog problema da to što pre rešim. I još jedno pitanje, da li su niske temperature problem, tipa CPU mi prijavljuje da je min 1C, GPU je preko 20C, HDD je oko 20C, matična isto oko 20C, jedino CPU pada do 1C, a u sobi ima oko 16-18C. Čitao sam da je sve ispod temperature sobe loše po CPU, te da može da počne da se hvata kondenzacija.

Otvoris da zamenis pastu, a ono snesko belic na procesoru :smiley:

CPU na 1C je nemoguce sem ako ga ne hladis tecnim azotom XDD Vjerovatno ti je senzor malo u banani :smiley: (ps ni ostale temperature ne zvuce realno, tako da je senzor 95% )

Ne moze.ppd molim bogom da ide temp ispod sobne jer se hladi istim vazduhom koji je u sobi, ako je u sobi 25 npr cpu najnize moze biti 25, svako ko misli da moze nize vazdusnim hladjenjem neka malo preispita vijuge. Ali onako frojdovski!!!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Tebi su ove temperature nerealne meni je procesor oko 40-50 stepeni jednom sam ga naterao na 100 sva sreca pa sam na vreme primetio da kuler nije dobro nalegao na procesor :smiley: Tako da tvoje temperature nisu nesto dobro verovatno senzor otisao :smiley: Evo ti i slike mojih temperatura pa uporedi :stuck_out_tongue:


Samo da javim da evo već dva dana nemam taj problem. Ništa nisam uradio, samo je prestalo. Što se tiče niske temperature CPU-a, i ja mislim da je senzor netačan, a takođe sam čitao i da sve što senzor očitava ispod 40C, da nije merodavno, tako da me to ne brine, a na kraju krajeva znam i sam da ne može da temperatura bude ispod sobne, npr. sad je u sobi 21C, tako da procesor može da ide samo preko.