Cudan RROD

E ovako, danas sam igrao malo SSX i posle jedno sat-dva xbox mi se ugasio i upalio se cuveni “RROD”,u tom trenutku sam se us*ao misleci da je konzola otisla kad ono posle restarta konzola radi sasvim normalno. Zasto se ovo desilo nemam pojma ali u svakom slucaju mi je drago sto mi je xbox ostao ziv. Jel se ovo cudo nekome desilo, i da li moze biti nekih posledica posle ovoga ? xD

Koja je verzija maticne ploce (jasper, falcon, opus, xenon…)? Koliko se crvenih lampica upalilo? Jesi li dobio neki error tipa E64, E74 ili je bio samo crn ekran?

Malo detaljnije opisi problem a u svakom slucaju drago mi je sto je konzola i dalje ziva :slight_smile: I ja sam se sr*ao kad sam radio update preko usb-a s 9199 na 12625 pa mi iskocio RROD - tad sam izgubio 20 godna zivota :smiley:

jasper je,samo se ugasila konzola i 3 lampice su se upalile, bas kao taj update sa usb-a(desilo se i meni xD),ali sad nisam znao bas da li je isto jer se ugasio u toku igranja igrice .U svakom slucaju sad sve radi normalno. :smiley:

Moguce da je do kabla za napajanje. To se meni desilo jednom kad nisam dobro gurnuo kabl.

Kakva ti je struja? Desava li se pad napona ili tako sta? Svako to je veoma cudno…asocira me dosta na pad napona pa da se zato to desilo a moze biti i neki “bug”. Ocisti cache svakako

@Feredon I meni se dva puta ista stvar desila, kabal nisam dobro gurnuo…

Sta vam je? Sto slabo gurate :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: Ja ga vala zaceram… i ne vadim hahahaha

Meni je tu cudno da se upale crvene lampice nakon 2h igre - po pravilu trebalo bi se desiti ODMAH nakon sto upalis xbox tj. odmah se pojavi RROD ako ne ugurate do kraja kabel. Isto tako, jasper ima na onom djelu sto ide u konzolu kao male zubce koji skljocnu kad ugurate u konzolu - tako znate da ste ga ucerali do jaja, ovaj, do kraja :slight_smile:

Moze da bude i da ti se malo izvukao video kabl, ja sam zbog toga dobio jednom red dot na slimu :smiley:

Kablovi i kao sto kaze @Feredon PSU nije gurnut do kraja. Vrlo cesto se desava ako nema dobar kontakt.

I ja tipujem na kabal od napajanja.Imao sam isti problem zato sto sto mi je ortak labavo namestio kabal,kad sam provalio,jurio sam ga motorkom po kuci :D,i dan danas ima traume.

mozda ti trokira hard disk, uzmi i to u obzir. ne bi trebalo ali nikad se ne zna.

Verovatno su bili kablovi,sve sam ih ponovo ubacio pre prvog paljenja i sve se vratilo u normalu.