Counter Strike : Global Offensive

Izdavac : Valve
Zanr : FPS
Platforma : PC, Xbox 360, PS3
Izlazak : navodno februar 2012

Prema najnovijim izvjestajima, Valve priprema zvanicno predstavljanje Counter Strike: Global Offensivea, novog dijela popularnog serijala realisticnih multiplayer FPS-ova poznatih po tome sto novajlije u njima umiru brze od pacifičkih lososa poslije mrijescenja.

Globalna ofanziva ce donijeti fokus na 5 vs. 5 meceve, preradu kultnih mapa kao sto su Dust i Aztec, uvodjenje kompetitivnih i casual modova, orijentisanost ka esportu i dedicated servere. Sto se tice oruzija, nece biti nisanjenja niz cijev kao u CoD-u, molotovljev koktel ce svaki hodnik zapusiti plamenom koji usporava protivnike dovoljno optimisticne da pokusaju proci kroz njega, a bomba-mamac će stvoriti zvukove lazne paljbe koji će zamaskirati stvarnu poziciju vaseg tima.

Uglavnom, igra bi trebala izaci u prvom kvartalu iduce godine. Sada znamo na sta su u Valveu trosili vrijeme dok nisu pravili Half-Life 3.

Na igracoj konvenciji PAX Prime osvanuli su prvi gameplay snimci Counter-Strike: Global Offensivea, u kojima je moguce vidjeti unaprijedjeni engine, dizajn pojedinih mapa, kao i neka od novih vrsta oruzija. U oktobru će biti pokrenuto i beta testiranje.

Global Offensive ce donijeti medjuplatformsko igranje (izmedju igraca na PC-u, Mac-u i PS3) i poboljsan interfejs, s naglaskom na esportovima, odnosno sukobima izmedju klanova na turnirima. Pored cinjenice da će Valve hostati svoje servere za sve verzije igre, to će moci uraditi i igraci, ali jedino ce Valveovi serveri uzimati u obzir skill prilikom biranja i zapocinjanja meceva.

Igra pored gore navedenih platformi naredne godine dolazi i za Xbox 360, ali ce ogranicena samo na igranje sa gamepadom.

Ovo u prvom videu mapa je dd2[de_dust2],u trecem videu su mesavine astec-a,inferna,starog dust-a i jos par mapa dok je u cetvrtom samo stari dust.Ovo mnogo podseca na source,mape su malo promenjene u odnosu na source a i uopsteno na 1.6[stime sto su mnogo bolje i preglednije odradjene]. U sustini igra ce biti pravljena za MP,stime sto ce verovatno dodati par misija u SP-u[tipa defaj bombu,ubi ih u tom i tom roku itd…] kao sto je vidjeno u cs:condition zero.

Nista novo nece toliko promeniti,stime sto ce poboljsati grafiku i u sustini to je to…

I sto stize i za konzole :smiley:

Kada jos i ovo izadje za konzole, potpuno bataljujem Pc gaming.

iako imam konzolu, kao vlasnik cs zajednice koja postoji 3 god, moracu da kupim nov komp posle 8 god da bi igrao ovaj cs :smiley:

Ovo se ipak mora igrati na PC-u…