Betrayer

Betrayer je akciona avantura sa primesama horora sa izvodjenjem iz prvog lica. Radnja igre se odvija u XVII veku u kolonijalnoj Virdziniji. Naime, godina je 1604, nas protagonist doplovljava iz Engleske na obalu “Novog Sveta” u nadi da ce pronaci koloniju gde ce se odomaciti, ali umesto stanovnika pronalazi napusteno naselje, duhove, opsednute spanske vojnike, razne misterije i ko zna sta jos. Po recima developera, “igra se fokusira na istrazivanju i otkrivanju uz minimalnu asistenciju i pomoc. Zeleli smo da vam damo dovoljno informacija da sami mozete da sklopite teoriju o tome sta se zaista desilo, ali smo izbegavali da previse ovjasnjavamo i crtamo stvari” kazu iz razvojnog tima. Naima igra je izbacena kao Early Access verzija gde razvojni tim ocekuje da igrajuci ovu verziju i dajuci neophodne kritike i sugestije igraci sami ucestvuju u stvaranju ostatka igre i neke konacne verzije.
Igru razvija Blackpowder Games, studio sastavljen od veterana pobeglih iz Monolith-a koji su radili na naslovima kao Shogo: Mobile Armour Division, No One Lives Forever, and F.E.A.R.
Igra se pojavila pre par dana na Steamu kao sto sam vec rekao kao early access izdanje za 12,59 a tu je i “narodna” verzija, pa ko voli …

https://youtu.be/LY1Zx_qvogg