ASUS GTX 770 4gb Problem?

Pozdrav

Ovako jučer sam obavio zamjenu sa kolegom dao sam mu svoju AMD grafičku za njegovu GTX 770 i još mi je nadoplatio ali nečemo više o tome. Dakle problem je sljedeći? Nakon što sam jučer ju ubacio u računalo i instalirao drivere pokrenuo sam Forzu Horizon 3 i vrti mi lijepo na HIGH detaljima sa AA x8 i AFx8 sa FXAA ON bez ikakvog trzanja i tako što sam nekoliko sati testirao grafičku u forzi. Pokrenem Mafiu 3 bez problema isto sve lijepo ide i danas hoću pokrenuti Forzu igram je svega možda 10-tak minuta i slika mi nestane i pojavi se NO VIDEO input i ventilatori se počinju vrtiti na 100% a grafička uopće nije jako vrela znači temperatura u granici normale ima zvuka ali nema slike. Probao sam deinstalirati drivere i staviti starije drivere problem se ponavlja. Ali u windowsu prilikom surfanja i gledanja filmova mi se to ne dešava dali je itko bio upoznat sa takvim problemom i kako ga se riješio zato molim pomoć HITNOOO.

Kolega te zajebo, graficka otisla u tri lepe. Case closed. Ili ti je slabo napajanje.
trece nema.

@Akiris LoL nemoj previse brzati nije me kolega zajebo moja je greska sto od r9 390 nisam drivere obrisao do kraja jer u registry su jos ostali i nvidia i amd driveri su se medusobno klali i zato grafa nije mogla da radi u igrama vratio je kolegi kod njega normalno radi i ja je uzeo opet od kolege i sa DDU programom makno komplet sve drajvere iz registry i sad mi radi normalno. Pobogu sta ste svi zapeli za napajanje pa napajanje nema veze s tim nikakve i da je od 300w napajanje samo mora bit brutalne kvalitete ono ce pokrenuti graficku samo ce trokirati u igrama jer graficka trazi vise struje i nista vise.

Kada si toliko pametan, sto si dolazio ovde da postavljas pitanje?

@Milan89SD dobro aj ne zelim se svadat otkud sam ja znao nisam ja vidovnjak pobogu. Moras me razumit nisam ja dzabe postavio ovaj thread jer ja sam htjeo sto brzi odgovor u nadi da cu rjesiti svoj problem i na srecu rjesen je hvala bogu.

Onda moze lock, reseno .

Tema ponovno otvorena na zahtev korisnika

Hvala @predator na ponovnom otključavanje teme.

Ovako problem je sljedeći? na svježu verziju win 10 sam stavio sve drivere i instalirao Mirrors Edge Catalyst i prilikom igranja nije prošla niti jedna minuta slika se izgubila i ventilator od grafičke se počeo vrtiti na 100%. Odnesem ju kod kolege kod njega radi normalno a ja imam probleme. Na napajanju imam 2x6 pin za grafičke i sada sam stavio sporedni 6pin kabel od napajanja za grafičku slike ima u igri ali trza na trenutke. Primjetio sam da je slabiji napon na drugom 6pin kabelu pošto su 2x6pin na jednom kabelu dok na onom glavnom 6pin kabelu vrtim sve igre i ne trza ništa kao da napajanje ne može podnjeti toliku struju od grafičke pa onda radi stabilnije na sporednom naponskim 6pin kabelom. I sada se pitam el se itko našao u takvom situaciji i kako je taj problem sanirao. Jer nebih volio da sada moram izvdojiti 100e za neko jače napajanje ako nema potrebe.

1 Like

A sto ne probas da uzmes od nekoga jace napajanje i probas? Npr. od kolege…

@Fifa91 Fino ti je ovo čovjek odmah rekao.

Jesi skočio na prvu…

I o tome sam razmišljao. Glavno da je grafička ispravna ali u ovom slučaju mislim da se napajanje i grafička kolju međusobno. Eh da sam sada sa novcima uzeo bih si neko dobro napajanje do 100e više ne znam šta da radim. Danas sam opet dizao windowse idem opet pokrenuti igru pa ako bude igra išla glatko znači onda je ipak bilo pitanje u dovodu struje.

Pazi da ne spalis graficku…

A i ne znam šta će mu grafička, kad Fifu i na krompiru može igrat :smiley:

@Lordish hahahahahahaha koji si ti car. @Milan89SD Imao sam svakojakih problema ali ovo nikad nisam doživio sve do par dana. Inače se bavim informatikom ona mi je ujedno kao neki hobi i neka vrsta ljubavi jednostavno volim sve što je vezano uz informatiku zato imam živaca se sa ovakvim glupostima zezati. Ovaj kabal što držim on je pravio belaja tako da sam sekundarni 6 pin PCI-e uštekao umjesto ovog kojega držim u ruci al eto misterij je za sada rješen. Mirrors Edge novi vrti odlično na Ultra postavkama sa V-sync 60FPS lockano pošto moj DELL monitor je na 60Hz i 1080p rezolucija. Molio bih moderatora da još ne zaključava temu barem nekoliko dana da vidim kako će to ići svojim tokom. Ako bude bilo i dalje u redu kao sada onda ću dati @predator zeleno svjetlo da onda zaista zaključa temu. :slight_smile:

2 posta ispod. Hehe

1 Like

Neko kraće vrijeme bilo sve u redu sada opet problemi i glavobolje. Svaki put kad pokrenem bilo koju igru opet se problem ponavlja izbaci mi crnu sliku i računalo se resetira samo od sebe. Prespojio sam opet dodatno napajanje od grafe al očito nije do toga. Radi 10 sekundi neće prikazati sliku kada se pali i ugasi se. Maknuo sam štangice rama problem se isto ponavlja probao sam samo pokretati ga sa jednom ram štangicom opet isto. isprobam sve ram slotove sa jednom štangom i opet isto stavio sam čak i drugu štangicu tik do prve ili 2-3 slota od prve ram štange kao da ih nisam niti stavio. I nakon pola sata zezancija ploča je napokon primila 2 štange rama pa sam sada malo začuđen jer i dalje ne znam dali je matična glavni problem u svemu tome jer očito da se ploča i grafička ili ploča+rami se kolju međusobno.

Proveris listu podrzanih memorija ili update biosa…

bios nisam nadrograđivao ram bi trebao biti 90% kompatibilan sa matičnom

A onih 10%?