AMD R9 290 vs NVIDIA GTX 970 Koju odabrati?

Teškog srca sam prodao svoju GTX 780 te sada imam u planu prijeći na nešto malo novije,bolje i jače. Ovako dvoumim se između 2 grafičke GTX 970 ili R9 290 po vama koja je bolja? S obzirom da je r9 290 jeftinija i mrvicu jača od gtx 970 ali po pitanju perfomansi nema skoro nikakve razlike osim u TDP-u i u navodnim problemima sa visokim temperaturama na R9 290 no sada ne znam koliko je to istina ili laž to stvarno ne znam pa me sada zanima dali netko možda posjeduje jednu od tih grafičkih pa da čujem vaše mišljenje pošto mi se teško odlučiti trenutno imam samo za r9 290 no jako mi novaca fali do GTX 970 pa sada me zanima dali je bolje da uzmem opet NVIDIU pa da onda znam na čemu sam ili da odmah uzmem R9 290?

Gaficke su po performansama slicne, sve je sad stvar ukusa da li vise volis AMD ili Nvidiu. Da se ne lazemo, obe su odllicne i sluzice te dosta

Ma znm ali trenutno ciljam na grafe u jacini tih da mogu pokrenuti FH3 na high na 1080p i novije igre poput mafie 3 i mirrors edge catalyst itd… a za r9 sam cuo da se grije i da jede struje kao luda a kod 970 mi se svida sto mozes naci asus strix oc varijantu sa samo jednin 8pin umjesto 8 i 6pin pci-e.

Ako mozes uzmi R9 290x koja ce ti biti mnogo bolja od obe

Kakva razlika izmedu 290 i 290x skoro nikakva osim sto x ima 2-3 fps vise a i lako stavim bios od x modela. I x je skuplja za 50-60eura.

Samo geforce, batali amd. Uvek sam imao geforce do zadnje kartice koja je AMD. AMD je crap.

There, ive said it :smiley:

Izvinjavam se ako unosim pometnju, ali zar nije bolje uzeti Radeon 480 trenutno? Cena je, koliko vidim, slicna kao Gf 970 a noviji je chip sa boljom optimizacijom za dx12

A gle rx480 i dalje kosta sto je problem za moj novcanik nekako mi je nvidia nudila bolju soluciju nego amd. Kao sto @Akiris kaze samo nvidia i vjerujem mu imao sam nvidiu mislim da se bolje drzi u igrama nego amd. Gledao sam za r9 290 mnogo njih se zali na pregrijavanje i visoku potrosnju pa mislim da je ovaj put zelena strana pobjedila.

Podrzavam Nvidia varijantu zbog mnogo cega. Novije, bolja podrska, manje grejanje bla bla…
Ali sada jedno pitanje. Sto si prodao 780? sta bi?

Mozda bi najbolje bilo da se strpis mesec-2, skupis jos malo para i kupis GTX 1060

Ma ne mogu ja cekati vise 2 tjedna sam bez grafe i ne radim nigdje tak da sam malo para skupio od prodaje gtx 780. A i ovako kroz 1-2tjedana idem van radit tako da uhvatim vremena dok sam jos kod kuce da se izigram jer kad budem radio necu imat vremena za PC.

A eto ne znam ni ja koji mi vrag bio da ju prodam. Ma htjeo sam prijeci na 1000 seriju zato sam je prodo al posto nemam para za gtx 1070 odlucio sam uzeti 970

Uzeo sam Sapphire R9 290 Tri-x zbog lošeg financijskog stanja mada imam love za još jaču grafu ali uzeo sam ovu jer je jeftina a i skupljam novce za put kada budem išao van raditi tako da će i ova biti dobra u narednih 1-2tjedna koliko ću još biti u Hrvatskoj pa onda kada budem bio vani neću imati toliko vremena za PC.

ADMINE MOŽE LOCK!

Moze lock, ako si sve resio-pitao, a jesi .