AMD announces Ryzen Z1 and Z1 Extreme chips for handheld gaming PCs

4 Likes

Kakva fenomenalna vjest, oduševljen sam!

AMD je već dominirao ovim segmentom, ako isključimo ARM čipove za low budget handhelde sa Android bazom, a sada sa čipovima koji su prilagođeni baš za ovu namjenu ima da naprave pravi bum na tržištu handhelda.

Nažalost kod nas ne rade trading platforme, ali da rade, sada bih uzimao AMD dionice. Ovo će debelo da im poveća market value, nadam se da će povući i bangavi MS da napokon naprave handheld konzolu (na kojoj ću, naravno, igrati samo stare igre i third party igre, eksluziva nema).

Jedva čekam da dođe vrijeme kada ću moći da pripalim neku AAA igru u krevetu ili u putovanju, sa nekih 4h trajanja baterije, a da nije u pitanju Nintendo konzola.

Dok svi misle da je budućnost u VR gamingu, ja hoću svoj gaming iz prošlosti-gimme handheld gaming 24/7.

2 Likes

2 Likes

Ovo je brutalna snaga.

Super je sve to ali I igras igre u frizideru sa produznim :sweat_smile:
Jel ima da se greje pakleno plus baterija ce da drzi tu snagu pa ono nikako :face_exhaling:

3 Likes

Pa ovo je čip za mobilne uređaje, ne za desktop, drugačiji pristup, valjda vode računa o toploti i potrošnji.

1 Like

Sve je to super na papiru ali videćemo kako će to zapravo izgledati u konzolama. Od hlađenja, preko snage pa da cene uređeja…

2 Likes

Ja se nadam da je tako ali poznato je da velika snaga u elektronskim uredjajima dovodi do visoke temperature i potrebe za velikom kolicinom struje. Da samo ne bude super zver od cipa ali dzaba kad treba ogromno hladjenje i akumulator.

1 Like

Dobra stvar je što već postoji nekoliko uređaja na tržištu, što znači konkurentske cene i nalaženja rešenja koja rade kod drugih ili praviti bolje tamo gde nije.

Ta snaga i bukvalno 1080p igranje neki frankenstajn medium/high opcija sa RT mambo dzambo stvarima za po meni 800-900-1000e odmah bez razmisljanja ali da imam opciju mozda dual boot za Win/Steam OS. Tako da u Winu moze da se koristi kao laptop/komp, a u Steam OS gaming.

Veoma obecavajuce. Bice nam preplavljeno trziste u narednih godinu dana uredjajima sa ovim SoC-om. Kul kul. Za grejanje se ne brinem, jer se vec po prvim utiscima Rog Ally skoro pa ne greje i totalno je necujan u odnosu na Deck. Sada je samo pitanje ko moze koliko agresivnu cenu da ponudi, da parira Steam Decku.

1 Like