Alone In The Dark: Illumination teaser trailer and screenshots

As promised, Atari has shared a few details about its upcoming Alone in the Dark reboot called Illumination.

Alone in the Dark: Illumination is set to launch this fall for PC and is in development at Los Angeles-based Pure. According to Atari, the game “takes the survival horror genre to the next level with new features, including the power of illumination, and a cooperative multiplayer mode.”

Players will be able to choose from four characters (Hunter, Witch, Priest, and Engineer) in either single-player or online co-op.

“To survive, players must fight through challenging missions and dynamic environments filled with blood-thirsty beasts in order to rid an abandoned town of its mysterious curse of Darkness, and free fellow playable hero characters including the Hunter, Witch, Engineer and Priest – each armed with a unique set of special abilities and weapons,” the developer explains.

Alone in the Dark: Illumination will be available this fall for PC.

Necu da sudim na osnovu par screenshotova i teasera iz koga apsolutno nista nisam video, ali bojim se da je ovo sve dalje i dalje od onog “izvornog” AITD i sto bi on trebalo biti. Cela igracka industrija se pretvorila u jedan veliki biznis i zarad pridobijanja nove igracke publike (daj mi pusku u ruke i da ne mislim nista), zaboravili su na staru publiku koja je odrasla na pojedinim serijalima. Ne volim da hejtujem unapred, ali znam sta su uradili sa proslim delom… Nekima uspe da uspesno redizajniraju serijal iz korena (Squareu i Cristalu na TR-u recimo), dok se vecina pogubi u toj prici. :x

Horror this is not, sto bi rekao Yoda :smiley:

Jedini horror što sam igrao u proteklih par godina, pravi horror je P.T.

Čudi me da je tek sad najavljena i da uskoro izlazi.

Ma igra ti je najavljena jos prije,ali sad se saznalo malo vise o igri.

Inace,da, tko hoce da se USE*E NEKA ZAIGRA P.T nakon kojega nijedna horror igra nije ista :slight_smile:

Mozda ima boljih horora ali mi je ova ostala u lepom secanju jos od devedesetih :smiley: Kako sam se samo lepo igrao.

Outlast i Outlast Whistleblower dlc takodje nisu za bacanje. :slight_smile: Ali raduje me ova vest, pored Silent Hill-a, i ovo je bio jedan od naslova koji se igrao na Ps1. :slight_smile:

i na PS2, i na PS3/xbox360. doduse zadnja iteracija je bila shit nevidjeni

Igrao sam samo prvi na Ps1, za drugi ne znam, a za ovaj na x360 me i nije nesto privlacio. :slight_smile: Ne znam da li je to do neke nostalgije, ali mnoge igre na Ps1 koje sam onda igrao sam mnogo drugacije dozivljavao nego sada sa 100x boljom grafikom i sl. :slight_smile: Zivi dokaz da nije sve u grafici.

Nostalgija. A bili smo i mladji. Zato ja nikada ne pokrecem ponovo stare igre sve da mi se ne znam kako svidjaju. Tada kada sam ih igrao bile su mi super i tako ih pamtim :smiley:

Nakon poslednjeg dela ovog serijala, sa razlogom sam skeptican, kada je u pitanju ova igra.

Ja i dan danas ponekad uzmem da igram Silent Hill 1 ali na PC jer Sony nemam vec godinama. Ali nije to to kada se igra na kompu. :slight_smile:

Inace po slikama me okolina podseca na Alan Wake. :slight_smile: Jel ovo izlazi i za konzole il samo PC…?

Za sad samo za pc. Možda prošire i na konzole, mada ništa nije spominjano na tu temu.