Alan Wake 2 still a possibility for Remedy Entertainment

Quantum Break may be the focus now, but that doesn’t mean Alan Wake won’t return, Remedy Entertainment creative director Sam Lake told Xbox Achievements.

“You never know about the future and as we have said about Alan Wake, the sequel didn’t work out at this point. But definitely we are looking for opportunities to do more, someday, when the time is right,” said Lake.

Earlier this year, Remedy tried to make Alan Wake 2 a reality, but couldn’t find the right funding or partners to make it so. Thus, it was put on hold as Lake explained that a “less ambitious” Alan Wake 2 would not have done the series justice.

Aside from Alan Wake, Remedy Entertainment is also well known for creating the first two Max Payne games before turning that franchise over to Rockstar.

Alan Wake was originally released on Xbox 360 in 2010 to mostly positive reviews and later on PC. A downloadable, standalone adventure, Alan Wake: American Nightmare, was released in 2012 for Xbox 360 and PC, as well.

Super,samo ako ga budu teglili kao prvi deo izaci ce 2020 godine ako ga ne odloze jos malo:hm

Alan Wake 2 neka prodaju licencu na Rockstar.oni ce brze i bolje da ga naprave…

nema potrebe oni su preokupirani sa RDR 2 :smiley:

Ma da, jer je rockstar najbolji na svetu za razvoj igara… Oni će nakon QB da krenu sa radom na AW2. To su rekli i kada su imali onu rasprodaju pre dve godine.

Nekada je bolje cutati nego lupetati… Prosto se nekada pitam " da li su tvoji komentari glupi ili zalosni??"…

U pitanju je klasican fanbojizam…sto se tice igre ja jedva cekam prve zvanicne vesti i najavu, a one nece biti pre kraja 2015…

I ocekivao sam da ce biti nastavak. Odlicna vijest.

Prvi deo sam prešao sa uživanjem, ali nikako nastavak da počnem. Odlična atmosfera tokom cele igre, preporuka za prvi deo

Jedva cekam da zaigram prvi deo. Remedy me je odusevio svojim umecem da napravi prekvalitetnu igru u Max Payne 1 i 2, mogu samo da zamislim kakav je Alan Wake.

Ne znam koliko je imao uticaja Stiven King na ostatak igre, ne vezano za samu priču koju je pisao, ali igra odiše horor atmosferom.